Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Η Κυριακάτικη Αργώ

Με θέματα για την πρώτη δίκη που αφορά το πεδίο βολής στον Όλυμπο, για την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Ιωαννίδη στην Πιερία, τη βλάβη στον αγωγό στο φράγμα Μόρνας, το λαογραφικό πανηγύρι της Καλλιθέας και άλλα, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα Αργώ της Πιερίας.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Στάση εργασίας για τη γ.σ.

Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2009, διεξάγεται, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ (συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός) η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Για να πετύχει ικανοποιητική προσέλευση, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας, που αρχίζει με την έναρξη της συνέλευσης, στις 10 το πρωί. 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο Λάκης ψάχνει θεατρική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Την «καλημέρα» του στους Θεσσαλονικείς έστειλε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009, ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από τη συχνότητα του RadioΔΕΘ, 104,9. Ο γνωστός ηθοποιός και οικοδεσπότης του δημοφιλούς «Αλ Τσαντίρι» επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Έφη Τσαμπάζη και τον Θανάση Κουτλιάνη στην εκπομπή «Με 2 λόγια», αλλά και τους ακροατές του ραδιοφώνου, με την αφορμή της παρουσίας του στην πόλη μας, στα εγκαίνια της έκθεσης «Εικονικές Πόλεις» της ζωγράφου, Ντέμη Κάια, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. 
Μάλιστα, ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε γνωστό ότι αναζητά έναν χώρο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος θα φέρει την σφραγίδα του και θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο δικές του παραστάσεις και θεατρικές παραγωγές όσο και συναδέλφων του. Ο γνωστός ηθοποιός μετέφερε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του RadioΔΕΘ την επιθυμία του να βγει το «Αλ Τσαντίρι» ζωντανά και από την πόλη μας, τόνισε όμως πως οι υπάρχουσες τεχνικές υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου τηλεοπτικού εγχειρήματος. 
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι επόμενοι «Δέκα Μικροί Μήτσοι», μεταξύ των οποίων θα είναι και ο αγαπημένος μας Θεσσαλονικιός… Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε τέλος στις ευρωεκλογές, ενώ λίγο πριν αποχαιρετήσει τους ακροατές του RadioΔΕΘ, τραγούδησε το ντουέτο του με τον Γιάννη Πάριο: «αλλού η θάλασσα, αλλού το πλοίο».

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

To ΄ριξε στον... ιππόδρομο

Άφησε την τριάρα κι ασχολείται με τις... μεταγραφές, ο Στ. Γρηγοριάδης στον Δικέφαλο του Βορρά. Να τι μου έστειλε στο email, για το σημερινό φύλλο, μετά το 3-1 του ΟΑΚΑ:Με όλο το στόρι της υπόθεσης Κουτσιανικούλη και τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την απόκτησή του, το φωτορεπορτάζ και τα άρθρα για τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και τον Κάκο, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον θρίαμβο τίτλου της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, κυκλοφορεί ο νέος "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ του ΒΟΡΡΑ"- Αφίσα η Τούμπα με τις ασπρόμαυρες σημαίες.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

"Πέταξε" το... Άγιο Πνεύμα

...και από τις 8, πήγε και... κάθισε στις 15 Ιουνίου. Η αργία του Αγίου Πνεύματος μεταφέρθηκε για το 2009, καθώς, η 8η ήταν η επομένη των ευρωεκλογών. Έτσι, όπως ανακοίνωσαν αρχικά η ΕΣΗΕΑ, στη συνέχεια η ΠΟΕΣΥ κι έπειτα η ΕΣΗΕΜ-Θ, η αργία του Αγίου Πνεύματος μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, οι δημοσιογράφοι θα εργαστούν όπως την Κυριακή και τις αργίες. Έτσι, θα εργαστούν μόνον οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων που εκδίδονται Δευτέρα, ενώ την προηγούμενη δε θα εργαστεί κανείς. Όσο για τους συναδέλφους ραδιοφώνων, τηλεοράσεων και πρακτορείων, αυτοί θα εργαστούν με καταστάσεις. 

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Συνάντηση με τον Απ. Κακλαμάνη για τα δημοτικά ΜΜΕ

Δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πήγαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου 2009 και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Ένωσης, Νικήτα Κακλαμάνη. Κι εκεί είχαν συζήτηση για το γνωστό θέμα της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, από την οποία προέκυψε η θετική εξέλιξη της συνεργασίας των νομικών συμβούλων της ΕΣΗΕΑ και της ΚΕΔΚΕ, για να συνταχθεί, επιτέλους, η περίφημη τροπολογία στον Κώδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Παρόντες, εκτός των εργασιακών εκπροσώπων στα δημοτικά ΜΜΕ και του δημάρχου Αθηναίων, ήταν, επίσης, ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κώστας Τζανακούλης και τα μέλη του Δ.Σ Πάρις Κουκουλόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου. Την ΕΣΗΕΑ εκπροσώπησαν η Β΄ αντιπρόεδρος Έννυ Μαγιάση και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Τρίμης. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ δεν ήταν κανείς (εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Μικτό Συμβούλιο).
Για όσα του καταμαρτυρούν, ότι αρνούνταν τη συνάντηση για το θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ υποστήριξε ότι ουδέποτε η ΕΣΗΕΑ του ζήτησε να συναντηθούν. Είπε, ακόμη, ότι πρόθεσή του είναι να μην απολυθεί κανείς, να μην περάσουν τα δημοτικά ΜΜΕ σε χέρια ιδιωτών και να συνεχιστεί η λειτουργία τους, μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Απομένει, πλέον, στην ΕΣΗΕΑ, να δώσει εντολή στο νομικό της σύμβουλο, Λάζ. Μπελίτση, να έλθει σε επαφή με το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, για να βρεθεί η περίφημη λύση -αφού ο Κακλαμάνης είπε ότι η λύση αυτή πρέπει να βρεθεί πολύ πριν το τέλος του χρόνου, που λήγει και η προθεσμία Παυλόπουλου. Στην ΕΣΗΕΜ-Θ απομένει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η Κυριακάτικη Αργώ

Με αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ποντίων κυκλοφόρησε, την Κυριακή 17 Μαΐου 2009, η Κυριακάτικη Αργώ. Υπάρχουν, ακόμη, θέματα για την παραπομπή σε δίκη του δ.σ. του ΠΥΣΠΕ Πιερίας, για το άγριο ξύλο που έπεσε, μεταξύ οπαδών, στην Κατερίνη, για την επίσκεψη της Κατερίνας Παπακώστα και για την αντιδικία για το πεδίο βολής Ολύμπου.

Ο "Πολίτης της Πιερίας"

Κυκλοφόρησε, την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009, ο νέος "Πολίτης της Πιερίας" -εβδομαδιαία εφημερίδα της Κατερίνης και του νομού Πιερίας. Βασικό θέμα του η προσπάθεια για την τουριστική προβολή του νομού. Περιλαμβάνει ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του λιμανιού της Μεθώνης, από τα έργα κατασκευής αποχέτευσης στη Χράνη(σ.σ. "καταληκτικός" είναι ο αγωγός, παιδιά), τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών στο ΨΝΠΟ κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα και συνεντεύξεις.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

20% μείωση αποδοχών πρότειναν στους εργαζόμενους του Ράδιο Θεσσαλονίκη

Η παρακάτω είδηση μου ήρθε με email: Η εργοδοσία πρότεινε, στους εργαζόμενους, να δεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους της τάξης του 20%! Αδυνατώ να το πιστέψω. Αν το πρώτο, σε ακροαματικότητα, ραδιόφωνο, με τους ελάχιστους δημοσιογράφους (αλλά και τους υπόλοιπους υπαλλήλους) δεν μπορεί να ξεπεράσει την -υποτιθέμενη- κρίση με άλλους τρόπους, τότε τι να πω... Παραθέτω το email αυτούσιο:

Οικονομικό πρόβλημα στο Ρ. Θεσσαλονίκη.
Λόγω ‘’κρίσης’’, η ‘’πρόταση’’ που έγινε από τη διεύθυνση του Σταθμού είναι 20% !!! μείον στους μισθούς δημοσιογράφων - ηχοληπτών - διοικητικών, που εργάζονται σε Ερωτικό 94.8 και Ρ. Θεσσαλονίκη 94.5.
Οι εργαζόμενοι με αυτό τον τρόπο, καλούνται να ''βοηθήσουν'' την επιχείρηση..
Η μείωση αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον !!! μέχρι και το τέλος του 2009.
Δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι αυτή είναι και η αρχή για να μιμηθούν πολλοί την κίνηση αυτή, στο χώρο του Ραδιοφώνου και όχι μόνο..
Μήπως τα Σωματεία ΕΣΗΕΜΘ - ΕΠΗΕΘ - ΕΤΕΡΜΘ πρέπει να κινηθούν σε μια κοινή γραμμή?
Μήπως έχει χαθεί πλέον κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους εργαζομένους ;


Σχολιάζω: Δεν είναι, απλά, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι φωνή απόγνωσης. Αρκεί να μη μείνει, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Κλυδωνίζεται ο πύργος

Ανησυχία στον πύργο του ΟΤΕ. Όχι, δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα. Οικονομικό υπάρχει, για το ράδιο Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον έτσι είπαν τα αφεντικά, σε συγκέντρωση που συγκάλεσαν, προς τους εργαζομένους. Σε πρώτη φάση τέθηκε θέμα μετακόμισης του ραδιοφωνικού σταθμού από το κτίριο της ΔΕΘ, σε άλλο κτίριο, για να σταματήσουν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο, όπως το χαρακτήρισαν, μίσθωμα. Σε δεύτερη φάση, έρχονται και απολύσεις. Η καμπάνα χτυπά για τους ανταποκριτές στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται, αν δεν εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούνται, η μπάλα να πάρει και τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
Το θέμα απασχόλησε το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009. Το δ.σ. ενημερώθηκε, αρχικά, αποσπασματικά, από την αντιπρόεδρο Χ. Χαλεπλίδου, την ώρα που ο πρόεδρος εκδήλωνε την έκπληξή του και δήλωνε άγνοια. Στη συνέχεια, το μέλος του δ.σ. Γ. Αδάμ έδωσε λεπτομέρειες και η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να καλέσει, στην επόμενη συνεδρίαση, τον εργασιακό εκπρόσωπο, Αλ. Αλεξιάδη, για λεπτομέρειες. Λογικά, στη μεθεπόμενη συνεδρίαση θα κληθεί ο ένας από τους ιδιοκτήτες, μετά έναν μήνα θα βγει απόφαση και, ίσως πριν τον 15αύγουστο το δ.σ. να επισκεφθεί και το χώρο δουλειάς. Βέβαια, αυτό είναι πολιτικό συμπέρασμα (που λέει κι ο Μπ. Μπίκας) και δεν αποτελεί κριτική στις -σωστότατες και αμεσότατες- ενέργειες του δ.σ.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Νέο διευθυντή αναζητούν στην ΕΤ3

Ο Χ. Νικολαΐδης δεν είναι, από το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου 2009, διευθυντής ενημέρωσης της ΕΤ3. Η καρέκλα αποδεικνύεται ηλεκτρική. Μάλιστα, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Χ. Νικολαΐδης επικαλείται παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό του έργο. Η πλήρης επιστολή Νικολαΐδη έχει ως εξής:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Επικοινωνώ μαζί σας για τελευταία φορά ως Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης, καθώς σήμερα μου κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή η μονομερής καταγγελία της σύμβασής μου, για «αντισυμβατική συμπεριφορά», έπειτα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3. 
Και το κάνω αυτό για να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 23 μήνες. Ήταν για μένα μία περίοδος σκληρής δουλειάς, προκλήσεων αλλά και δημιουργίας. Και δεν θα ήταν τέτοια χωρίς τη συμβολή καθενός από εσάς.
Γνωρίζω ότι έκανα λάθη, ότι κάποιους από εσάς στεναχώρησα ή πίκρανα. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη. Θέλω να πιστέψετε ότι εάν εισπράξατε έστω και για λίγο, ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο δείγμα αρνητισμού από την πλευρά μου, αυτό δεν οφείλεται σε πρόθεση. 
Θέλω όμως να πιστεύω ότι το διάστημα αυτό ένα λιθαράκι για το ψήλωμα της ΕΡΤ-3, στο δημοσιογραφικό κομμάτι της, μπήκε…
Θέλω τέλος να σας πληροφορήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τα όσα θα ακουστούν και θα σας ανακοινωθούν, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το «αντισυμβατική συμπεριφορά» που μου προσάπτεται. Η αληθινή αιτία βρίσκεται στο κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα σε εμένα και τον Πρόεδρο, με αφορμή πρωτοφανείς απόπειρες παρέμβασής του στη λειτουργία του Δημοσιογραφικού Τμήματος.
Από τη στιγμή που σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν ενέδωσα στις παρεμβάσεις αυτές, είχαμε τη σημερινή κατάληξη. 
Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια και προπάντων υγεία. 

Προς το παρόν, η θέση του δεν αναπληρούται, αλλά η γενική διευθύντρια Θάλεια Ιωαννίδου και ο Γιώργος Φερέτης αναλαμβάνουν, από κοινού, να τον αναπληρώσουν.

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η Κυριακάτικη Αργώ


Με θέματα για το λιμάνι της Μεθώνης, τις δυσκολίες διάθεσης συμπύρηνων ροδάκινων, το νέο βιολογικό Κατερίνης και τα τελευταία νέα της ΠΑΕ Πιερικός κυκλοφόρησε η Κυριακάτικη Αργώ. Έχει αφιερώσει την πρώτη της σελίδα, στη μάνα και τη σημερινή γιορτή της.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Η συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, το μέλλον της Λαγόμανδρας, θέματα λειτουργίας του δ.σ., η εγγραφή τακτικών μελών στην Ένωση και διάφορα άλλα θέματα, όπως οι απολύσεις στο Δέλτα tv του Έβρου, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009.
Όσον αφορά το θέμα των νέων μελών υπήρξαν διαφωνίες για ορισμένες εγγραφές, κάτι που θα εξετάσει, πάντως, στη συνεδρίασή του, στις 19 Μαΐου, το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Επίσης αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης.
Η Ένωση αποφάσισε να πάρει θέση, με επιστολή της, στο ζήτημα του στρατοπέδου Παύλου Μελά. Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ ζήτησε ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης. Πρόταση του Γ. Αδάμ των "Δημοσιογράφων Ανανέωση Τώρα" ήταν η Ένωση να πάρει θέση και στο μεγάλο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου. (Αντ)απόκριση δεν υπήρξε -προς το παρόν.
Για το θέμα των απολύσεων τεχνικών, από την Δέλτα TV της Αλεξανδρούπολης, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί, με έντονο ύφος, προς την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού καναλιού. Να σημειωθεί ότι οι απολύσεις αποφασίστηκαν κι εκτελέστηκαν πριν τις γιορτές του Πάσχα.
Αρκετή κουβέντα έγινε στο δ.σ. για το θέμα της ΕΡΤ. Γεγονός είναι ότι κάποιοι από τους συμβασιούχους κλήθηκαν από τη διοίκηση να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις τους. Υπήρξε νέα πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις (από τη Μ. Μεϊντάνη του "Ασύνταχτου Τύπου" και τους Γ. Αδάμ και Π. Χανό των "Δημοσιογράφων Ανανέωση Τώρα"), πρόταση που "σκόνταψε" στην πλειοψηφία.
Διαφωνίες διατυπώθηκαν και στο θέμα του προϋπολογισμού. Οι Γ. Αδάμ και Π. Χανός εξέφρασαν την αντίρρησή τους με τη διάθεση διάφορων ποσών (όπως αυτά που δίνονται για το "Δημοσιογραφικό Χωριό Σαμοθράκης" και την υπόθεση της "Λαγόμανδρας"). "Με ποιο σχέδιο θα δοθούν αυτά τα χρήματα", ρώτησαν το προεδρείο;
Ειδικά για το θέμα της Λαγόμανδρας η συζήτηση πήρε έκταση, καθώς στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ κοινοποιήθηκε έκθεση δασολόγου του Δασαρχείου Πολυγύρου, σύμφωνα με την οποία η υπολειπόμενη έκταση πρέπει να επιστρέψει στο Δασαρχείο, καθώς επί 35 χρόνια δεν αξιοποιήθηκε. 
Να σημειωθεί ότι από την αρχική έκταση (180 στρέμματα) 12ο στρέμματα οικοδομήθηκαν από τότε μέλη της Ένωσης και από τους κληρονόμους τους. Το υπόλοιπο -έκταση στην παραλία της Λαγόμανδρας- περιέχει δασικό κομμάτι και μεγάλα πεύκα, σε μέρος της οποίας θα μπορούσε να ανεγερθεί κάποιο κτίσμα.
Πριν από πέντε χρόνια, επί προεδρίας Γουσίδη, ανατέθηκε σε μηχανικό να υποβάλει πρόταση. Η πρόταση που υποβλήθηκε προέβλεπε κτίσμα με ελάχιστα δωμάτια, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει μικρός αριθμός μελών και εκφράστηκαν διαφωνίες στο δ.σ. Τελικά, μέλη του τότε προεδρείου, επισκέφθηκαν την περιοχή με τον τότε νομικό σύμβουλο και τον μηχανικό κι ενημερώθηκαν για το τι μπορούσε να γίνει. Αυτό που, τελικά, έγινε, ήταν να κατατεθεί "ένα σκαρίφημα" στο Δασαρχείο και να προσαρτησθεί στο φάκελο.
Πριν από τρία χρόνια, το τότε δ.σ., δέχτηκε πρόταση από ιδιώτες που ήθελαν να ανεγείρουν ελαφρές κατασκευές (αποδυτήρια, μπιτς μπαρ και κερκίδες) τις οποίες να εκμεταλλευτούν με τη δημιουργία γηπέδων μπιτς βόλεϊ, με την προϋπόθεση μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ να έχουν τη χρήση με μικρό αντίτιμο. Κατατέθηκε πρόταση να προχωρήσει από μόνη της η ΕΣΗΕΜ-Θ σε κάτι παρόμοιο -πρόταση που, επίσης, δεν περπάτησε.
Τώρα, η πλειοψηφία του δ.σ. αποφάσισε να αναλάβει την υπόθεση ο τεχνικός διευθυντής της ΕΣΗΕΜ-Θ, Λάζαρος Χατζηνάκος.
Για το θέμα της λειτουργίας του δ.σ. δε θα αναφερθώ. Είναι θέμα των εκλεγμένων μελών να πράξουν όπως νομίζουν. Φυσικά και έχω πρόταση, αλλά δεν είναι της ώρας. Για το θέμα της ενημέρωσης, όμως, επανέρχομαι -και θα επανέρχομαι- όπως το έθετα επί χρόνια -κι επιμένω: Είναι καιρός η ΕΣΗΕΜ-Θ να αρχίσει να ενημερώνει τα μέλη της για όσα διαμείβονται στο δ.σ., όχι με... τηλεφωνικές επικοινωνίες, ούτε στους διαδρόμους. Η πρότασή μου, κατατεθειμένη στο δ.σ, είναι μία: ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων του δ.σ. Δεν είχα, προσωπικά, πρόβλημα ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. Οι αιρετοί οποιουδήποτε σωματείου θα πρέπει να έχουν την ευθύνη όσων λένε, αλλά και την ελευθερία να διατυπώνουν τις απόψεις τους. Κανέναν δε θα βλάψει η διαφάνεια -παρά μόνον όσους βολεύει να ψαρεύουν σε θολά νερά. Οι δικαιολογίες ότι "η δημοσίευση θα βλάψει την Ένωση" είναι φθηνές. Η Ένωση βλάπτεται από άλλες ενέργειες. Βλάπτεται από προσφυγές εις βάρος της, για παράδειγμα. Και ο νοών, νοείτω...

Στον αέρα ξανά

Από 4 Μαΐου ο αέρας στους 104,9 ανανεώνεται. Νέα πρόσωπα, καινούργιες εκπομπές, εμπλουτισμένο πρόγραμμα. Η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, μαζί στο RadioΔΕΘ 104,9. Καθημερινά, από τις 09.00 έως και τα μεσάνυχτα ο λόγος θα συναντάει τις καλύτερες ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η επικαιρότητα. Και επειδή ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι… αλλιώς, θα συνεχιστούν κανονικά οι ήδη υπάρχουσες εκπομπές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
-Καθημερινά: 10.00-12.00: «Με δυο λόγια»: Ενημερωτική εκπομπή με την Έφη Τσαμπάζη και τον Θανάση Κουτλιάνη
-Καθημερινά: 12.00-14.00: Ο Αλέξανδρος Φυτάς μας ενημερώνει για πολιτιστικές εκδηλώσεις και φροντίζει την ψυχαγωγία μας.
-Καθημερινά: 14.00-17.00: Ο Αλέξης Βλάχος «παίζει» για εσάς την καλύτερη μουσική.
-Καθημερινά: 18.00-20.00: Ο Αλέξης Παπαδάτος παρουσιάζει τα πιο ωραία «Μουσικά Ταξίδια».
-Καθημερινά: 20.00-22.00: Μουσική παρέα με τον Άκη Αττίκη
-Κάθε Παρασκευή: 09.00-09.30: Στο…Money- money με τον Λεωνίδα Λιάμη: Οικονομική εκπομπή.
-Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 09:00 έως τις 09:30 το πρωί η εκπομπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Επιχειρούμε μαζί» με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Ιωαννίδου.
-Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 09:30 το πρωί η εκπομπή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Βιοτεχνών Κόσμος» με τη δημοσιογράφο Λίνα Τσιρέκα.
-Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη: 17.00-18.00: Η αθλητική σας ενημέρωση με τον Αλέξανδρο Γκούση.
-Κάθε Πέμπτη, και σε επανάληψη την Τρίτη: 17.00-18.00: Πολιτιστικές περιπλανήσεις με την Χρύσα Μπαντίνου.
-Κάθε Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 18:00 το… γευστικό «Απογευματινό Εσπρέσο» με τη δημοσιογράφο Ραλλιώ Λεπίδου.
-Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη: 22.00- 00.00: Εσείς οι ακροατές του RadioΔΕΘ έχετε τον πρώτο λόγο στις μουσικές επιλογές. Συντονιστείτε για να μάθετε πως…
-Κάθε Τρίτη και Πέμπτη: 22.00- 00.00: Μουσικό ξεφάντωμα με τους Δημήτρη Σούλιο και Δημήτρη Γιαρμίδη.
-Κάθε Παρασκευή: 22.00- 00.00: Night Mix. Προετοιμαστείτε για τη βραδινή σας έξοδο σε ένα ατελείωτο mix από ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
-Κάθε Σαββατοκύριακο: 24 ώρες το 24ωρο non stop μουσική με τις καλύτερες ξένες και ελληνικές επιτυχίες του χθες και του σήμερα.
Οι φίλοι του διαδικτύου έχουν την ευκαιρία να μας... ακούν στο παρακάτω link!

Διαφορά 8,6% "βλέπει" ο Αγγελιοφόρος

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και στη Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δίνει δημοσκόπηση της εταιρίας «Palmos Analysis» τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», ιδιοκτησίας... συνέχεια--->

Να μας... φρεσκάρει θέλει η TV100

Αέρα ανανέωσης στους τηλεοπτικούς σας δέκτες φιλοδοξεί να φέρει η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, με την καινούρια νεανική δημοσιογραφική εκπομπή «Refresh». Είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από νέους για νέους, το οποίο προσεγγίζει με φρέσκια ματιά θέματα καθημερινότητας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού, κοινωνικού προβληματισμού και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.
Η αρχή γίνεται την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009, στις 20.30, με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Βάσω Λυκουρίνου και Τάσο Ασλανίδη(σ.σ. και οι δύο έγιναν δόκιμα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ μόλις πριν από μία εβδομάδα!).
Στην πρώτη εκπομπή παρέες φοιτητών και νέων ανθρώπων γενικότερα μιλούν για τη σχέση τους με την τηλεόραση: Σε ποια προγράμματα δίνουν τη θετική τους ψήφο και πότε κλείνουν το κουμπί του τηλεκοντρόλ; Το δεύτερο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στα «περίεργα» κατοικίδια.. Ερπετά και τρωκτικά διεκδικούν τις θέσεις που έχουν μέχρι σήμερα στα σπίτια μας σκυλάκια και γατάκια! Και αυτό είναι μόνο η αρχή…