Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Αλευρά για τα δημοτικά ΜΜΕ

Στη Βουλή έφθασε, σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009, το θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων του Τύπου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Α περιφέρεια ΑΘήνας, Νάσος Αλευράς, κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, με την οποία τον ρωτά να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της μετατροπής των επιχειρήσεων Τύπου των δήμων σε Α.Ε. Αναλυτικά, η ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
Προς: Υπουργό Εσωτερικών
Με το ν. 3463/2006 ορίστηκε ότι οι υφιστάμενες δημοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να μετατραπούν είτε σε ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ, είτε σε δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις. Οι ανωτέρω τροποποιήσεις που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την 31 Δεκεμβρίου 2009 θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων που εργάζονται σε δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς διαφόρων δήμων.
Επιπλέον στερούν από τις τοπικές κοινωνίες πηγές ενημέρωσης που δεν είναι εφικτό να αντικατασταθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία ή να υποκατασταθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:
Εάν προτίθεται να εξαιρέσει τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις από την εφαρμογή του ν. 3463/2006;

Δεν υπάρχουν σχόλια: