Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η συμμετοχή της ΕΡΤ στα 100χρονα της Θεσσαλονίκης με 12 ντοκιμαντέρ

Η οικονομική και πολιτιστική ζωή, η γαστρονομία, ο αθλητισμός, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και η ιστορία των απλών ανθρώπων, όπως διαμορφώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την απελευθέρωσή της, το 1912, μέχρι σήμερα, θα παρουσιαστούν σε δώδεκα ντοκιμαντέρ, που θα προβάλει το 2012 η ΕΡΤ3, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. >>>

 

Τα δώδεκα ντοκιμαντέρ, εσωτερικής παραγωγής του σταθμού και διάρκειας μίας ώρας το καθένα, θα προβάλλονται ένα κάθε μήνα του έτους, ενώ θα ακολουθεί δημόσια συζήτηση με προσωπικότητες της πόλης.

Τα θέματα των ντοκιμαντέρ θα είναι τα εξής: «Τα μεγάλα γεγονότα» (Α’ και Β’), «Το χρήμα», «Εμείς και οι άλλοι», «Από την παράγκα στην αντιπαροχή», «Από το τραμ στο μετρό», «Οι παρέες που έγραψαν ιστορία», «Η νόστιμη πόλη», «Η Θεσσαλονίκη στη μεγάλη οθόνη και στα μέσα ενημέρωσης», «Στον αγωνιστικό χώρο», «Η τέχνη στον αιώνα» και «Το Πανεπιστήμιο». Για τη δημιουργία τους θα αξιοποιηθεί το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ3, ενώ θα αναζητηθούν, μέσω διαδικτύου, και αποτυπώσεις σε εικόνα που έχουν στα αρχεία τους άνθρωποι της πόλης.

Επίσης, θα δημιουργηθούν παραγωγές με προσωπικότητες της πόλης, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Επίσης, θα προβληθούν ταινίες του Τάκη Κανελλόπουλου, ενός από τους πρώτους σκηνοθέτες που γύρισαν ταινίες στη Θεσσαλονίκη.


από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: