Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δύο όλοι κι όλοι οι “επίσημοι” της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με το πρόβλημα της “Μακεδονίας”!

Απογοητευτική η κατάσταση με όλους αυτούς που προβλήθηκαν κατά κόρον από την εφημερίδα “Μακεδονία”, αλλά τώρα της γύρισαν την πλάτη! Ως τώρα, μόλις δύο, η >>>

Θεοδώρα Λειψιστινού, πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και ο Πανγιώτης Ψωμιάδης έχουν αναφερθεί στο θέμα!

Να τι δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης:

«Είναι τραγικό, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα που ταυτίστηκε με την απελευθέρωση και κάθε στιγμή της ιστορίας της πόλης στον 20ό αιώνα να βυθίζεται μέρα με τη μέρα και σήμερα να απειλείται ακόμη και με λουκέτο.

Δεν είναι δυνατόν ως αναγνώστες, ως Θεσσαλονικείς και ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών, να δεχθούμε ότι η Θεσσαλονίκη χάνει την ιστορική φωνή της. Εμείς, ως Περιφέρεια, σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση που επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε στην τύχη της την ιστορική «Μακεδονία» και τις άλλες εφημερίδες του ομίλου, στην πιο κρίσιμη εποχή για τον τόπο που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ δυνατές, καθαρές και ελεύθερες δημοσιογραφικές πένες.

Αυτές τις δύσκολες και ιστορικές ώρες για τη χώρα και την κοινωνία, πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, εντιμότητα και σύνεση, ώστε οι 190 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μην μείνουν στο δρόμο και η Θεσσαλονίκη να μη χάσει τη ιστορική φωνή της. Οφείλει η κοινωνία της βόρειας Ελλάδας να μην παραμείνει αδιάφορη και σιωπηλή». 

Να θυμίσουμε ότι, στην προ-προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η κ. Λειψιστινού είχε αναφέρει το θέμα στην τοποθέτησή της, για να την ευχαριστήσει ο πρόεδρος του σώματος, Παν. Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: