Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Διαβάζω:

Άρχισε, σήμερα, στο Κέντρο Τύπου των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπουργείο Εσωτερικών ο διάλογος για τον Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο και τις Νομαρχιακές Τοπικές Εφημερίδες, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των περιφερειακών εκδοτικών και δημοσιογραφικών Ενώσεων.
Ο διάλογος έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων της Περιφέρειας, την καλύτερη οργάνωσή τους και την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
Συζητήθηκαν, κυρίως, ενδεχόμενες βελτιώσεις του Ν.3548/2007 που αφορά στην απασχόληση του προσωπικού και τρόπους ενίσχυσης των εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

Μιλώντας ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας χαιρέτισε την έναρξη του διαλόγου, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου και τόνισε τη σημασία του Περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση των πολιτών, ενώ επεσήμανε την αντικειμενική και ειλικρινή πρόθεση της κυβέρνησης για τη στήριξη και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων που τους απασχολούν.
Ο Υφυπουργός έθεσε, επίσης, το πλαίσιο της συζήτησης στα θέματα της απασχόλησης των εργαζομένων, καθώς και της ενίσχυσης του Περιφερειακού Τύπου.
Στο διάλογο που ακολούθησε, τον οποίο συντόνισε η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Χειμώνα-Παπαδά, κατατέθηκαν απόψεις από όλους που συμμετείχαν και συμφωνήθηκε να παραδοθούν μέχρι τις 29/5/2009 οι προτάσεις της Επιτροπής για τον Περιφερειακό Τύπο.

Μετείχαν οι κύριοι: Δημήτρης Τσαλαπάτης (ΕΣΗΕΑ), Παν. Νεστορίδης (ΕΣΗΕΜΘ), Γιώργος Κυρούσης (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων), Άγγελος Ασβεστάς (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας), Νικολόπουλος (ΠΟΕΣΥ), Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων), Λεωνίδας Βαρουξής (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων), Φάνης Ζουρόπουλος (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου), Λάζαρος Μελετιάδης (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου), Χάρης Κουγιουμτζόπουλος (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής), Αντώνιος Κατωπόδης (Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων- Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής) και Γιάννης Πλαχούρης (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου).

Και ρωτώ: Ούτε ΕΝΑ μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη συνάντηση και αγγάρεψαν τον Νεστορίδη, που δεν είναι, πλέον, μέλος του δ.σ.; Τι σας φταίει, συνάδελφοι, ο καημένος ο Παναγιώτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: