Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Χαράς ευαγγέλια στη ΔΕΠΘΕ

Ευχάριστα τα νέα για τους εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το μεσημέρι, η ΚΕΔΚΕ, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, «πέρασε» τη –λυτρωτική- ρύθμιση, που, ουσιαστικά, επιτρέπει στις δημοτικές επιχειρήσεις του Τύπου να συνεχίσουν να ζουν.
Η σχετική ρύθμιση πέρασε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΚΕ. Στη συνέχεια υπερψηφίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Αύριο το ψήφισμα θα "ταξιδέψει" ταχυδρομικώς προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει διαδικαστικά θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τη σημερινή εξέλιξη αποδεικνύεται ότι, η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ ήταν, καθαρά, πολιτική απόφαση. Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθ. Προκ. Παυλόπουλος, είχε δεσμευτεί ότι θα δέχονταν την όποια ρύθμιση πρότεινε η ΚΕΔΚΕ. Έτσι, από χθες, άνοιξε ο δρόμος…
Για να φθάσουμε, πάντως, σε αυτήν τη θετική εξέλιξη, ζήσαμε πλούσιο παρασκήνιο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, ετοίμαζε τη δική του τροπολογία. Η ΕΣΗΕΑ άφηνε να φθάσει στη Θεσσαλονίκη και την «αδελφή ένωση» ότι αυτός που ήταν κάθετος σε οποιαδήποτε ρύθμιση, ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικ. Κακλαμάνης. Άλλοι δήμαρχοι, που είχαν στην κατοχή τους –κυρίως- δημοτικά ραδιόφωνα, επέμεναν να ακολουθηθεί η διάταξη του «κώδικα Παυλόπουλου», που προέβλεπε τη μετατροπή των υφιστάμενων επιχειρήσεων σε Α.Ε. και, αν δεν ήταν πλέον βιώσιμες, τη μετάταξη των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ρόλο διαμεσολαβητή ανέλαβε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζ. Κυρίζογλου. Παρέλαβε την τροπολογία που είχαν επιμεληθεί οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ, την τροπολογία του δήμου Θεσσαλονίκης και τις παρέδωσε στους νομικούς συμβούλους της ΚΕΔΚΕ. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι.
Περιχαρής, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, αναζητούσε, το απόγευμα, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδη, για να του πει τα νέα. Δεν τον βρήκε αμέσως και ειδοποίησε άλλα μέλη του δ.σ. Το νέο διαδόθηκε σε δευτερόλεπτα, στη Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Λίγο νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν πληρωθεί εξόφληση Ιουνίου και επιδόματα αδειών. Για τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στη ΔΕΠΘΕ, τεχνικούς και διοικητικούς, ήταν… γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: