Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για εβδομαδιαίες εφημερίδες

Πρόγραμμα χρηματοδότησης-ενίσχυσης, των εβδομαδιαίων εφημερίδων, για τη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών τους, εξήγγειλε η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ, και θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ.
Η πλήρης ανακοίνωση του αρμόδιου υπουγείου έχει ως εξής:


Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων πρωτοβουλιών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων της Περιφέρειας, «Ενίσχυση περιφερειακού Τύπου για Ηλεκτρονικοποίηση-Ψηφιοποίηση Επιχειρηματικών Λειτουργιών», (Ε.Π. ΕΠΑΝ Ι, υλοποίηση 2006-2008, συνολικό ύψος 7 εκατ. ευρώ, 315 επιχειρηματικά σχέδια) και μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει δρομολογηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του Δεκαπενθήμερου και Μηνιαίου Τύπου.
Το νέο Πρόγραμμα έχει τίτλο «Ενίσχυση του Δεκαπενθήμερου και Μηνιαίου Τύπου για Ηλεκτρονικοποίηση-Ψηφιοποίηση Επιχειρηματικών Λειτουργιών». Θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π. ΕΠΑΝ II και θα χρηματοδοτηθεί με το συνολικό ποσόν των 2 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο του Προγράμματος (Κανονισμός Υλοποίησης) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2009 (πληροφορίες στο www.minpress.gr) προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς και ιδιώτες να καταθέσουν παρατηρήσεις, απόψεις και σχόλια επ΄ αυτού.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής στην παραγωγή, ενημέρωση και επικοινωνία του Δεκαπενθήμερου και Μηνιαίου Τύπου, για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των εφημερίδων αυτών και την αύξηση του αναγνωστικού κοινού τους. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα γίνει με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που προσφέρει το Διαδίκτυο. Γενικότερα, με την παρακίνηση των επιχειρηματιών για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών επιχειρησιακών υποδομών τους.
Οι δράσεις αυτές, μαζί με άλλες παρόμοιας αναπτυξιακής στόχευσης, αποτελούν απόδειξη ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει έμπρακτα την ιδιαίτερη σημασία του Τύπου στην ενημέρωση της αντίστοιχης κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: