Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μια... ντουζίνα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η ΕΡΤ3 ετοιμάζει την παραγωγή και την προβολή σειράς 12 ωριαίων ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβάλλονται >>>
ένα σε κάθε μήνα του 2012. Μετά την προβολή θα επακολουθεί δημόσια συζήτηση.
Αναφερόμενος στις νέες αυτές παραγωγές ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας, ο οποίος συντονίζει όλες τις δράσεις της ΕΡΤ3 για το 2012, επισημαίνει: «Η ΕΤ3 προχωρά σε μία σειρά νέων μεγάλων παραγωγών με αφορμή την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 2012, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία του τόπου. Δώδεκα ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη και τηλεταινίες είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης, αλλά και η ενίσχυση της ‘μάχιμης κινηματογραφίας’. Παράλληλα, η ΕΤ3 ερευνά το που πηγαίνει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, τεχνολογικά η Βόρεια Ελλάδα. Με επαγγελματισμό και δημιουργικότητα ο φακός της ΕΤ3 θα βρίσκεται σε δρόμους και σοκάκια της Θεσσαλονίκης, καταγράφοντας εικόνες από το βιβλίο της ιστορίας της, σε ένα μοναδικό τηλεοπτικό ταξίδι ‘αυτογνωσίας’. Αποκαλύπτει ντοκουμέντα και νέες μαρτυρίες».
Αφιερώματα για τις νέες παραγωγές της ΕΤ3 θα μεταδοθούν την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012, στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, ενώ θα μεταδοθεί ειδική εκπομπή στις 19.15.
Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν σπάνια ντοκουμέντα από τις δεκαετίες του 1910, 1920 και 1930 και στοιχεία από τα νέα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3. Επίσης, θα προβληθεί η ταινία «Ξυπόλυτο Τάγμα», που γυρίστηκε το 1953 από τον Γκρεγκ Τάλας εξολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη (στις 23.00).
Στις συζητήσεις θα αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης 1912-2012, καθώς και το οικολογικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό μέλλον της.
Κι ενώ στην κρατική τηλεόραση κάνουν αυτά, άλλοι... μιλούν για παράδοση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: