Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Υπογραφές για Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ συγκεντρώνει ο Γουσίδης!

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ να μην υπογράφει την ανακοίνωση (έχει αναρτηθεί στο site της “Δημοσιογραφικής Ενότητας”), όμως όποιοι πίστευαν ότι ήταν… τέως κι όχι πρώην, πλανήθηκαν πλάνην οικτράν! >>>

 

Η παράταξη από τα σπλάχνα της οποίας προέρχεται η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει την… πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (τις ίδιες τις σάρκες της, δηλαδή)! Λες και δεν είναι η “Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική” αυτή που διοικεί… Λες και δεν διοικούσε, επί πέντε διετίες, η ίδια παράταξη (τότε που τα προβλήματα υπήρχαν και εκείνη σκούπιζε κι έκρυβε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί).

Η παράταξη κάνει… επίθεση στην κυβέρνηση  (“στο «πάρτι» της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ασύδοτης συσσώρευσης πλούτου δε συμμετείχαμε όλοι”), σε μερίδα συνδικαλιστών (“οι υπηρέτες των εργοδοτικών συμφερόντων και τα δεκανίκια της κυβέρνησης , όσοι κι αν είναι, επείγει να απομονωθούν (αναλαμβάνουν και κυβερνητικές θέσεις) και να απομακρυνθούν από την οικογένεια των δημοσιογράφων”) και κάνει καταγραφή προβλημάτων: 

  • Στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ η υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων φαντάζει σήμερα ως «λύτρωση» αφού η τακτική της υποχώρησης και της «καλοπροαίρετης» διαβούλευσης έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στο αδιέξοδο.

  • Στις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ 198 εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται «όμηροι» καθώς από το Νοέμβριο είναι σε επίσχεση εργασίας παραμένοντας απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες.

  • Η εντεινόμενη επίθεση που δέχονται οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ3 και στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και την απαξίωση των δημόσιων μέσων.

  • Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στη ΔΕΠΘΕ όπου μετά την περικοπές μισθών έρχονται μαζικές μετακινήσεις σε θέσεις που δε διασφαλίζουν την ασφάλιση στα ταμεία μας ή και απολύσεις.

  • Στα ανταποκριτικά γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών η εργοδοσία συνεχίζει να επιβάλλει μειώσεις μισθών ενώ οι συνάδερφοι στο «Alter» επί 21 μήνες υφίστανται τον εμπαιγμό της εργοδοσίας.

  • Τα γραφεία των εφημερίδων στη Βόρεια Ελλάδα έχουν συρρικνωθεί και οι συνάδερφοι πιέζονται για όλο και μεγαλύτερες υποχωρήσεις.

  • Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν χάσει τον ενημερωτικό τους χαρακτήρα λόγω της συρρίκνωσης του δημοσιογραφικού προσωπικού ενώ στο ΡΑΔΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έχουν επιβληθεί μειώσεις 25%.

  • Στην εργασιακή «ζούγκλα» των περιφερειακών μέσων οι εργοδότες συνεχίζουν σχεδόν ανενόχλητοι να ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των συναδέλφων δημοσιογράφων.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούν υπογραφές για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης του κλάδου, “ώστε να τερματιστεί η μεθόδευση της πλειοψηφίας του δ.σ. της Ενωσης να κατακερματίζει το πρόβλημα καταφεύγοντας μόνο σε εργασιακές συγκεντρώσεις φιλολογικού τύπου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: