Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση με Γκιουλέκα

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Κ. Γκιουλέκα, συναντήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2009, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εξετάστηκαν, κυρίως, τρία θέματα. Και στα τρία ο υφυπουργός ήταν θετικός:
1. Δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Θα οργανωθεί συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου, της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΣΗΕΑ και της ΚΕΔΚΕ. Θα τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις όλων για την τροπολογία που θα ρυθμίζει τα οικονομικά των επιχειρήσεων αυτών και, όποια υιοθετήσουν όλα τα μέρη, θα την κατεβάσει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.
2. ΕΤ3: Υπάρχει υπόσχεση επαναπρόσληψης των συμβασιούχων, από τον Απρίλιο, όταν και θα συμπληρωθεί το τρίμηνο της αποχής, που απαιτεί ο νόμος Παυλόπουλου. Θετικός ήταν ο κ. Γκιουλέκας και στην πρόσληψη συναδέλφων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
3. ΜΜΕ Περιφέρειας: Ο υφυπουργός ζήτησε τις προτάσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ, ειδικά για την παράγραφο του νόμου που θεωρεί αρκετόν τον ένα δημοσιογράφο μέλος της Ένωσης, για τη δημοσίευση ισολογισμών και προκηρύξεων, καθώς επίσης και την άποψη της Ένωσης για το ότι ως δημοσιογράφος μπορεί να εμφανίζεται και ο ιδιοκτήτης του μέσου.
Τα μέλη του δ.σ. κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις της Ένωσης, στον υφυπουργό -και για άλλα θέματα, όπως αυτό των αγωγών, της δεοντολογίας και της άσκησης βίας κατά συναδέλφων την ώρα άσκησης του λειτουργήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: