Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Έκλεισε τσοντοκάναλο

Παράνομο τηλεοπτικό σταθμό έκλεισε η Ασφάλεια, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Εντόπισαν και κατέσχεσαν σε διαμέρισμα 34χρονου, στο Πανόραμα, ηλεκτρονικά μηχανήματα (βίντεο, πομπούς και dvd). Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο σταθμός, που λειτουργούσε παράνομα, εξέπεμπε, μεταξύ των άλλων, πρόγραμμα με άσεμνο περιεχόμενο. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σκληροί δίσκοι, κομπιούτερ, και αρκετά ροζ dvd. Ο 34χρονος απουσίαζε την ώρα της εφόδου και αναζητείται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AGAPITE,

ELAVA AYTO TO APELPISMENO MINIMA SE"MPOUKALI".
PROFANOS NAYAGOI,TOU AENAOS VITHIZOMENOU PLOIOY,STELNOUN FONI APELPISIAS.

Για μια εβδομάδα ανέλαβε και καθήκοντα προϊσταμένου ρεπορτάζ ο σύμβουλος έκδοσης της «Μακεδονίας» Βασίλης Παπαδημούλης και κατάφερε σ’ αυτό το διάστημα να προκαλέσει, με τη στάση σου, κακή εντύπωση στους συντάκτες.
Απουσία της υπεύθυνης ρεπορτάζ Φανής Χαρίση, ο Παπαδημούλης συγκαλούσε την πρωινή σύσκεψη στο τμήμα ρεπορτάζ, για την αναφορά των θεμάτων της ημέρας και τις προτάσεις των ρεπόρτερ. Με ύφος που μπορεί να χαρακτηριστεί αλαζονικό ο Παπαδημούλης, απαξίωνε τα θέματα που πρότειναν οι συντάκτες και υποβάθμιζε τους δημοσιογράφους, αντιμετωπίζοντας τους σαν «κατώτερα όντα». Αν και δεν είχε αντιπροτάσεις, απαντήσεις ή και κατευθύνσεις στα ερωτήματα των ρεπόρτερ, διατηρούσε το στυλ του «αλάθητου».

Δυσφορία προκαλεί στους συντάκτες του ρεπορτάζ και η επιλογή των προισταμένων, να καλύπτει την έκτακτη επικαιρότητα που προκύπτει αργά το βράδυ, ο, αξιόλογος κατά τ’ άλλα, αστυνομικός συντάκτης Κώστας Καντούρης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ορισμένος δημοσιογράφος σε βάρδια.
Ενώ έχει βάρδια ένας συντάκτης και σημειώνεται κάποιο συμβάν αργά το βράδυ, όπως για παράδειγμα έκρηξη μηχανισμού σε πολιτικό γραφείο, επιστρέφει ο Καντούρης στην εφημερίδα για να γράψει το θέμα. Βέβαια ο αρμόδιος συντάκτης βάρδιας έχει κάνει το ρεπορτάζ, έχει συλλέξει τα στοιχεία, μεταβαίνει επί τόπου, ως οφείλει και ετοιμάζεται να παραδώσει το κείμενο του, όταν του γνωστοποιούν ότι δεν θα γράψει το κείμενο διότι θα το αναλάβει ο Καντούρης.