Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

"Θέμα" στη Μακεδονία;

Ένα δημοσίευμα ελάχιστων λέξεων, της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα" προκάλεσε αναστάτωση στην εφημερίδα "Μακεδονία". Σύμφωνα με το δημοσίευμα δρομολογούνται αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια και συγκεκριμμένα "τα αφεντικά του ιστορικού και πολύπαθου φύλλου σκέφτονται (πλέον) σοβαρά το ενδεχόμενο η εφημερίδα να βγαίνει από την Αθήνα. Ηδη έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις σε έμπειρους δημοσιογράφους προκειμένου να αναλάβουν τη διεύθυνση του φύλλου. Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, οι πρώτες αλλαγές θα γίνουν μέχρι τα μέσα Μαΐου".
Η αναφορά αυτή στο... κατέβασμα της εφημερίδας στην πρωτεύουσα έθρεψε διάφορα σενάρια. Φαίνεται,πάντως, ότι υπάρχει κάποια δόση αλήθειας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το διάδοχο του Δ. Γουσίδη στη διεύθυνση του φύλλου. Ο επόμενος διευθυντής αναζητείται στην Αθήνα, καθώς οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι οι ντόπιες λύσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Τα υπόλοιπα είναι, μάλλον.. ευσεβείς πόθοι, αφού η έδρα της εφημερίδας είναι στη Θεσσαλονίκη κι εδώ θα παραμείνει.
Την ίδια στιγμή, οι επαφές της εκπροσώπου του εκδότη, Βίκυς Σουλοπούλου, με διευθυντές και εκδότες εφημερίδων, για την πρακτόρευσή τους από το Πρακτορείο Μακεδονία, συνεχίζονται. Πρόσφατα η κ. Σουλοπούλου συναντήθηκε με τους κ.κ. Ανδρώνη-Περουλάκη (του Μέτροσπορ, το οποίο, ήδη, πρακτορεύεται από τη Μακεδονία), Πανταζή (της Αυριανής) και εκπροσώπου του Καραμανλή (του Κεντριού).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε και εσύ -φαίνεται- διαβάζεις εφημερίδες. Το επίμαχο δημοσίευμα περί Μακεδονίας ήταν στην έντυπη εκδοχή του Πρώτου Θέματος, και προφανώς αργότερα πέρασε και στην ηλεκτρονική