Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Αφιερωμένη στη "Μακεδονία"...

...ήταν η τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αιτία η νέα καθυστέρηση στις πληρωμές, αλλά και η συμπεριφορά κάποιων από τους διευθυντές, που θεωρήθηκε μη σωστή από εργαζόμενους. Κύριο θέμα ήταν,φυσικά, το θέμα των πληρωμών και η δικαιολογία της διοίκησης ότι αυτή οφειλόταν σε κάποιο λάθος της τράπεζας. Αποδείχτηκε ότι, τελικά, μάλλον έτσι είχαν τα πράγματα, αφού την ώρα της συνεδρίασης του δ.σ. τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν υπάρχει, τότε, λόγος για γκρίνια. Καθώς, όμως, τα χρήματα αυτά ήταν η εξόφληση του Ιουλίου -κι έχουμε, ήδη, 2 Σεπτεμβρίου- καταλαβαίνει κανείς για ποιο λόγο γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι.
Ο εκ των εργασιακών εκπροσώπων, Φ. Δεργιαδές, πρότεινε απεργία στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τις επόμενες πληρωμές, την 1 Οκτωβρίου. Την πρόταση αυτή φάνηκε να υιοθετούν και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ.
Ο Γ. Αδάμ, των "Δημοσιογράφων - Ανανέωση Τώρα", πρότεινε, επίσης, 24ωρη απεργία από το απόγευμα της 30 Σεπτεμβρίου (αν υπάρξει νέο πρόβλημα με τις πληρωμές) "για να... βοηθήσουμε την εργοδοσία να δώσει εμπράγματες αποδείξεις, ότι έχουν καλές προθέσεις. Θα κάνω φιλότιμη προσπάθεια να τους... συμπαθήσω", είπε.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το πρόβλημα με τα επιδόματα που κόπηκαν (όπως τα επιδόματα ύλης, τα οποία η ιδιοκτησία θέλει να τα δώσει ως υπεραμοιβή, σε όσους διαμαρτυρήθηκαν, κάτι που, φυσικά, θα τους επιβαρύνει φορολογικά, ενώ δε θα εισπράξουν την ανάλογη ετήσια μισθολογική αύξηση, έως ότου οι αποδοχές τους εξισωθούν -φυσικά προς τα κάτω).
Συζητήθηκαν, ακόμη, δύο επιστολές, της Μ. Τερζούδη και του Χρ. Βήττα. Ο συνάδελφος από τη δυτική Μακεδονία κατονόμαζε δύο δημοσιογράφους της Μακεδονίας και, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι δύο φορές λογοκρίθηκε κείμενό του. Με επιμονή του Β. Παπαδημούλη, γραμματέα της ΕΣΗΕΜ-Θ (αλλά και ενός εκ των διευθυντών της "Μακεδονίας") το θέμα παραπέμφθηκε στο Δευτεροβάθμιο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης. Απρόθυμοι φάνηκαν οι Δ. Ντόζης και Τ. Φωκιανίδης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας - Προοπτικής, για μια τέτοια εξέλιξη.
Κατά τη συνεδρίαση, ο Γ. Αδάμ κατέθεσε και μία πρόταση, να συστήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Τύπου, που θέλουν να ενισχυθούν οικονομικά, ότι μπορούν να κάνουν χρήση απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία καλούνται οι κυβερνήσεις μέλη της Ε.Ε., να εγγυούνται τη δανειοδότηση σε επιχειρήσεις, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για αμοιβές των εργαζομένων και λειτουργικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: