Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Συγκέντρωση εργαζομένων στη Μακεδονία

Ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης θα είναι ο νέος διευθυντής της "Θεσσαλονίκης", για την οποία η ιδιοκτησία της "Εκδοτικής Μακεδονικής Εκτυπωτικής" έχει τη φιλοδοξία να την εκδώσει σε ημερήσια βάση από τον Οκτώβριο. Αυτή είναι και η μοναδική είδηση που "βγήκε" από τη συνάντηση την οποία είχαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2009, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, με την εκπρόσωπο της διοίκησης, Βίκυ Σουλοπούλου.
Όσα άλλα ειπώθηκαν στη συνάντηση είναι, λίγο πολύ, γνωστά. Από πλευράς δ.σ. έγινε προσπάθεια να ασκηθεί πίεση, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα (έχουν να παίρνουν εξόφληση Μαΐου και, οσονούπω, α 15νθήμερο Ιουνίου), όμως η κ. Σουλοπούλου ήταν κάθετη: Δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την τακτικότητα των πληρωμών ως και τον Οκτώβριο.
Ακολούθησε εργασιακή συγκέντρωση, παρουσία των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία οι εργαζόμενοι κατέθεσαν διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης: από την πλήρη παράδοση στους όρους της εργοδοσίας ("να δώσουμε πίστωση χρόνου και βλέπουμε") ως τη μετωπική σύγκρουση ("να κατεβούμε σε απεργία"). To δ.σ. της Ένωσης θα προσπαθήσει να συγκεράσει όλες αυτές τις απόψεις και, σύντομα, αναμένεται να ανακοινώσει την τακτική που θα ακολουθήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

perastika!!!afou dielyse 2 kanalia-et 3 k alpha k efyge nyxta...- anelave na apoteleiosei k tin istoriki efimerida...Krima!!!