Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Λύση από ΚΕΔΚΕ για τη ΔΕΠΘΕ

Έτοιμος αποδείχτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικ. Κακλαμάνης, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη συνάντηση που είχαν, στην Αθήνα, τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και οι εργασιακοί εκπρόσωποι στη ΔΕΠΘΕ, στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ, ο κ. Κακλαμάνης εμφάνισε πρόταση για τροπολογία στο γνωστό νόμο Παυλόπουλου, που επιτρέπει, αν γίνει δεκτή, τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών μέσων.
Η πρόταση τέθηκε υπόψη των Ενώσεων και θα συζητηθεί στα δ.σ. τους. Επίσης, οι νομικοί σύμβουλοι των Ενώσεων, θα συζητήσουν τυχόν νομικά κωλύματα έτσι ώστε, μέσα στον Ιούλιο, να λυθεί το θέμα -θετικά για τους εργαζόμενους.
Τουλάχιστον αυτά προκύπτουν από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για το θέμα, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
"Συνάντηση με τον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, είχαν χτες αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και εργασιακοί εκπρόσωποι της ΔΕΠΘΕ, με αντικείμενο το καθεστώς λειτουργίας των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.
Στη συνάντηση, στην οποία εκπροσωπήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ο κ. Κακλαμάνης δεσμεύτηκε ότι βούληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων είναι οι Δημοτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί να διατηρήσουν τον κοινωφελή χαρακτήρα τους και ότι μέχρι την 1η Ιουλίου η ΚΕΔΚΕ θα παραδώσει επισήμως τη σχετική πρότασή της.
Σε αυτήν, όπως δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, επιλέγεται ως λύση η λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων ως «ειδικού σκοπού»".

Δεν υπάρχουν σχόλια: