Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Κατασχέθηκαν μηχανήματα παράνομων σταθμών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2009, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Ασπροβάλτας, όπου εντόπισαν, σε πλήρη διάταξη και λειτουργία, ηλεκτρονικά μηχανήματα τεσσάρων παράνομων τηλεοπτικών σταθμών.
Ήταν τα μηχανήματα "ροζ" τηλεοπτικών σταθμών, που μεταδίδουν τα γνωστά σοφτ πορνό βίντεο και προτρέπουν για κλήσεις σε τηλέφωνα υψηλής χρέωσης. Χρησιμοποιούσαν συνολικά τέσσερις συχνότητες-διαύλους, τρεις εκ των οποίων είχαν καταχωρηθεί (βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών-Συχνοτήτων), για χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Κινητή Υπηρεσία και σε μη ιδιωτικούς Σταθμούς.
Μάλιστα, για να μην υπάρχει περίπτωση εντοπισμού, το "σήμα" του σταθμού αποστελλόταν σε κεραίες λήψης και αναμετάδοσης σήματος στο όρος Παγγαίο και από εκεί στις κεραίες σπιτιών του νόμου Καβάλας.
Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που βρέθηκαν τόσο στο υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Ασπροβάλτας, όσο και στο όρος Παγγαίο, στη θέση Λιβάδια του Νομού Καβάλας, κατασχέθηκαν.
O ιδιοκτήτης των παράνομων Τηλεοπτικών Σταθμών, ένας 48χρονος ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί τον κ. Εισαγγελέα. Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούν επιπλέον, δύο δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκιση 1 έτους, 6 μηνών και Χρηματική Ποινή 1.500 ευρώ, για παράβαση Δασικού Νόμου και Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: