Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σε νέα συνέλευση οι εργαζόμενοι στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική

Νέα συνέλευση πραγματοποιούν, αύριο, στις 4 το απόγευμα, με ευθύνη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι σε “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”, οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους. >>>

 

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση του εκπροσώπου της επιχείρησης «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» Θεόδωρου Ρήγα (αδελφού του εκδότη Γιάννη Ρήγα) και της νομικής συμβούλου Βίκυς Σουλοπούλου- η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό εκτελούσε χρέη εκδότη. Από την άλλη πλευρά βρίσκονταν τρία μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στη συνάντηση η κ. Σουλοπούλου επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις της (αθρόες απολύσεις, μείωση κατά 35% των μισθών όσων απομείνουν και επιπλέον μείωση 50% στο μειωμένο μισθό για τους πρώτους έξι μήνες του ‘12). Συμμετείχαν, επίσης, μέλη των δ.σ. της ΕΠΗΕΘ και των Τεχνικών .

Σε γραπτή ανακοίνωση που μοίρασε η ιδιοκτησία, “απαιτείται –για να καταβληθούν το δώρο των Χριστουγέννων και μέρος των δεδουλευμένων- να διακόψουν 80 από τους 188 εργαζόμενοι τη συνεργασία τους” και οι υπόλοιποι να δουλέψουν κάτω από ιδιαίτερα άσχημες εργασιακές συνθήκες.

Όσοι απολυθούν θα πάρουν το δώρο και δύο μισθούς ενώ τα υπόλοιπα χρήματά τους (αποζημιώσεις -με μπόνους ένα μισθό) θα καταβληθούν σε τέσσερις ισόποσες διμηνιαίες διδόσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2012. Τα υπόλοιπα δεδουμευμένα θα τους καταβληθούν «σε τρεις ισόποσες δόσεις εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Όσον αφορά τους 105 που θαμείνουν στην επιχείρηση θα τους καταβληθεί το δώρο και ένας μισθός ενώ «το υπόλοιπο των δεδουλευμένων τους θα τους καταβληθεί εντόκως με το τρέχον επιτόκιο υπερημερίας εντός της τριετίας και το αργότερο μέχρι τέλους του 2014 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ της εταιρίας”.

Επίσης, η ιδιοκτησία υπόσχεται πως κανένας ονομαστικός μισθός  δεν θα είναι μικρότερος των 1.000 ευρώ (μεικτά).

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Θεόδωρος Ρήγας αν γίνουν δεκτά όλα αυτά «πατώντας ένα κουμπί θα... πέσουν τα χρήματα στους λογαριασμούς». 

Να σημειωθεί ότι, σήμερα, δεν κατατέθηκε από πλευράς εργαζομένων κάποια μήνυση, για τη μη καταβολή του δώρου.

Η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη) στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: