Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

eleftheri_ora_20111227_01Από τον Εφραίμ ως τους Μάγιας και από την εφεδρεία στο δημόσιο ως τους κοσμικούς που έπεσαν θύματα ληστών, κινούνται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Διαβάστε:

 

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέγα πρόβλημα ξανάγινε ο Εφραίμ!...

Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και ένα εν εξελίξει παρασκήνιο που μαίνεται τα τελευταία δύο 24ωρα και αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα έχει προκαλέσει η απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ...".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή Πούτιν για το έγκλημα σε βάρος της Ορθοδοξίας και την βάρβαρη προσβολή του Αγίου Ορους

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πολιτική στοχοποίηση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, από τους Αμερικανούς και τα εγχώρια κέντρα συμφερόντων που ενεργούν για λογαριασμό τους, ήταν προεξοφλημένο ότι θα κατέληγε στην ευτελιστική για την Ορθοδοξία και το Αγιον Ορος απόφαση προφυλάκισής του, ειδικά, μάλιστα, μετά τη μεγαλειώδη υποδοχή του στην Ρωσία από τον Πούτιν και το προσκύνημα 2,5 εκατομμυρίων Ρώσων της Αγίας Ζώνης".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η Τουρκία έβαζε φωτιές στα δάση μας!

Η εφημερίδα γράφει "σε μία αποκάλυψη-σοκ που έρχεται να επιβεβαιώσει ύστερα από χρόνια τις υποψίες πολλών Ελλήνων, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ κάνοντας επίσημες δηλώσεις για χρησιμοποίηση των μυστικών κονδυλίων -την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ- σε δολοφονίες Κούρδων αλλά και σε εμπρησμούς ελληνικών δασών!".

* ΕΘΝΟΣ: Ψυχρολουσία με τους μισθούς στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικά μειωμένες, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων, θα είναι οι αποδοχές του Ιανουαρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 206 μέχρι 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Στους εφοριακούς το κούρεμα φτάνει τα 1.000 ευρώ".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου και τα κρυστάλλινα κρανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φημολογείται ότι τα κρανία αυτά «περιέχουν» ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την προέλευση, το σκοπό και το πεπρωμένο της ανθρωπότητας καθώς και απαντήσεις για τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής και του σύμπαντος!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα δάση της Ελλάδας

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η Τσιλέρ επί χρόνια χρηματοδοτούσε με μυστικά κονδύλια εμπρησμούς και σαμποτάζ σε νησιά και Αττική".

* ΕΣΤΙΑ: Υποσκάπτεται η Κυβέρνησις. Από τα κόμματα που υποτίθεται ότι την στηρίζουν

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το Σύνταγμα της χώρας είναι σαφές. Κυβερνήσεις περιορισμένου σκοπού, χρόνου ή αρμοδιοτήτων δεν υπάρχουν. Απαξ και μία Κυβέρνησις έχει εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, οφείλει να ενεργή ως κανονική Κυβέρνησις. Παύει να λειτουργή μόνον αν αρθή η προς αυτήν εμπιστοσύνη της Βουλής ή αν παραιτηθή η ίδια. Εδώ έγκειται το μεγάλο λάθος που διαπράττεται σήμερα. Εχουμε μία Κυβέρνηση που στηρίζεται μεν από τρία κόμματα της Βουλής, αλλά λειτουργεί υπό όρους".

* Η ΑΥΓΗ: Μέρες κρίσης...

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθοδική τροχιά η κυβέρνηση Παπαδήμου, ψάχνει τρόπο να παρατείνει τη θητεία της ώστε να περάσει με τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ τα νέα σκληρά μέτρα, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Κύματα απολύσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ερχονται νέοι φόροι και άγριες ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, με το ηλεκτρικό ρεύμα να γίνεται πλέον είδος πολυτελείας!".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά: τα δέκα μυστικά για γρήγορη σύνταξη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ταχύτερα στη σύνταξη μπορούν να βγουν οι ασφαλισμένοι που θα αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια από τη νέα χρονιά σε όλα τα Ταμεία αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, καθώς δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης έως 5 πλασματικών ετών για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τις διατάξεις που ισχύουν το 2012".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιαφορούν για αγορές στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές

Η εφημερίδα γράφει ότι "«από άνοιξη και βλέπουμε», λένε κορυφαία επενδυτικά funds στις αποκρατικοποιήσεις και γυρίζουν την πλάτη στη χώρα μας, καθώς το αποκαλούμενο country risk, το επενδυτικό ρίσκο, δηλαδή, για την Ελλάδα, παραμένει υψηλό στις εκτιμήσεις των επενδυτών, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση του ταξικού πολέμου ενάντια σε μονοπώλια - κυβέρνηση - ΕΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο γύρο κλιμάκωσης του πολέμου ενάντια στα λαϊκά στρώματα προετοιμάζουν σε αγαστή συνεργασία οι εταίροι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, οι κεφαλαιοκράτες και οι σύμμαχοί τους της τρόικας για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση".

* ΤΑ ΝΕΑ: Μετά βαΐων και... κάλπης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκλογές μετά το Πάσχα, και εφόσον έχουν υλοποιηθεί στο ακέραιο όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του PSI, προβλέπει ο σχεδιασμός του Μαξίμου. Η προκήρυξή τους θα γίνει πιθανότατα περί τα τέλη Μαρτίου. Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησαν ήδη, στις συναντήσεις που είχαν με τον Λουκά Παπαδήμο. Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον Γιώργο Παπανδρέου".

* ESPRESSO: Άγρια Νύχτα στα νύχια αδίστακτων κακοποιών.

Το κεντρικό θέμα της εφημερίδας αναφέρεται στην εισβολή κακοποιών στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κοροξενίδη και της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: