Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Κλυδωνίζεται ο πύργος

Ανησυχία στον πύργο του ΟΤΕ. Όχι, δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα. Οικονομικό υπάρχει, για το ράδιο Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον έτσι είπαν τα αφεντικά, σε συγκέντρωση που συγκάλεσαν, προς τους εργαζομένους. Σε πρώτη φάση τέθηκε θέμα μετακόμισης του ραδιοφωνικού σταθμού από το κτίριο της ΔΕΘ, σε άλλο κτίριο, για να σταματήσουν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο, όπως το χαρακτήρισαν, μίσθωμα. Σε δεύτερη φάση, έρχονται και απολύσεις. Η καμπάνα χτυπά για τους ανταποκριτές στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται, αν δεν εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούνται, η μπάλα να πάρει και τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
Το θέμα απασχόλησε το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009. Το δ.σ. ενημερώθηκε, αρχικά, αποσπασματικά, από την αντιπρόεδρο Χ. Χαλεπλίδου, την ώρα που ο πρόεδρος εκδήλωνε την έκπληξή του και δήλωνε άγνοια. Στη συνέχεια, το μέλος του δ.σ. Γ. Αδάμ έδωσε λεπτομέρειες και η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να καλέσει, στην επόμενη συνεδρίαση, τον εργασιακό εκπρόσωπο, Αλ. Αλεξιάδη, για λεπτομέρειες. Λογικά, στη μεθεπόμενη συνεδρίαση θα κληθεί ο ένας από τους ιδιοκτήτες, μετά έναν μήνα θα βγει απόφαση και, ίσως πριν τον 15αύγουστο το δ.σ. να επισκεφθεί και το χώρο δουλειάς. Βέβαια, αυτό είναι πολιτικό συμπέρασμα (που λέει κι ο Μπ. Μπίκας) και δεν αποτελεί κριτική στις -σωστότατες και αμεσότατες- ενέργειες του δ.σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οικονομικό πρόβλημα στο Ρ. Θεσσαλονίκη.

Λόγω ''κρίσης'', η πρόταση που έγινε από τη διεύθυνση του Σταθμού είναι 20% !!! μείον στους μισθούς δημοσιογράφων - ηχοληπτών - διοικητικών, που εργάζονται σε Ερωτικό 94.8 και Ρ. Θεσσαλονίκη 94.5.
Οι εργαζόμενοι με αυτό τον τρόπο, καλούνται να ''βοηθήσουν'' την επιχείρηση..

Η μείωση αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον !!! μέχρι και το τέλος του 2009.

Δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι αυτή είναι και η αρχή για να μιμηθούν πολλοί την κίνηση αυτή, στο χώρο του Ραδιοφώνου και όχι μόνο..

Μήπως τα Σωματεία ΕΣΗΕΜΘ - ΕΠΗΕΘ - ΕΤΕΡΜΘ πρέπει να κινηθούν σε μια κοινή γραμμή?