Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Συνάντηση με τον Απ. Κακλαμάνη για τα δημοτικά ΜΜΕ

Δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πήγαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου 2009 και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Ένωσης, Νικήτα Κακλαμάνη. Κι εκεί είχαν συζήτηση για το γνωστό θέμα της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, από την οποία προέκυψε η θετική εξέλιξη της συνεργασίας των νομικών συμβούλων της ΕΣΗΕΑ και της ΚΕΔΚΕ, για να συνταχθεί, επιτέλους, η περίφημη τροπολογία στον Κώδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Παρόντες, εκτός των εργασιακών εκπροσώπων στα δημοτικά ΜΜΕ και του δημάρχου Αθηναίων, ήταν, επίσης, ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κώστας Τζανακούλης και τα μέλη του Δ.Σ Πάρις Κουκουλόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου. Την ΕΣΗΕΑ εκπροσώπησαν η Β΄ αντιπρόεδρος Έννυ Μαγιάση και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Τρίμης. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ δεν ήταν κανείς (εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Μικτό Συμβούλιο).
Για όσα του καταμαρτυρούν, ότι αρνούνταν τη συνάντηση για το θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ υποστήριξε ότι ουδέποτε η ΕΣΗΕΑ του ζήτησε να συναντηθούν. Είπε, ακόμη, ότι πρόθεσή του είναι να μην απολυθεί κανείς, να μην περάσουν τα δημοτικά ΜΜΕ σε χέρια ιδιωτών και να συνεχιστεί η λειτουργία τους, μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Απομένει, πλέον, στην ΕΣΗΕΑ, να δώσει εντολή στο νομικό της σύμβουλο, Λάζ. Μπελίτση, να έλθει σε επαφή με το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, για να βρεθεί η περίφημη λύση -αφού ο Κακλαμάνης είπε ότι η λύση αυτή πρέπει να βρεθεί πολύ πριν το τέλος του χρόνου, που λήγει και η προθεσμία Παυλόπουλου. Στην ΕΣΗΕΜ-Θ απομένει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: