Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αυτή είναι η Δημοσιογραφία που μας αξίζει;

Φωτογραφία από τα... επεισόδια
Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Εκτός από τις ΜΕΓΑΛΕΣ αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνει το γνωστό site «Ζούγκλα», προβαίνει και σε ΜΕΓΑΛΕΣ γκάφες. Με κύρια αυτή που διέπραξε το πρωί της 27η Οκτώβρη, όταν μετέδωσε για επεισόδια, τραυματισμούς, δακρυγόνα και προσαγωγές που συνέβησαν στο περιθώριο της μαθητικής παρέλασης της πόλης μας. Επεισόδια που, υποτίθεται ότι έγιναν –αλλά κανείς δεν τα είδε- μεταξύ μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και δυνάμεων των ΜΑΤ. Και μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφία!

Ναι, όλα αυτά συνέβησαν. Όμως συνέβησαν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2006!
Αμέσως, πολλά «αξιόπιστα» όπως απεδήχθησαν ενημερωτικά, ειδησεογραφικά site, blogs αναπαρήγαγαν αυτολεξεί την δημοσίευση- την είδηση.
Δημοσιογραφία. Βέβαια, την κατάλαβαν τη «δημοσιογραφία» τους (θα λέγαμε τη «γκάφα» τους, αλλά η λέξη δεν αποδίδει την απάτη που έγινε) και το «κατάβασαν» μια ώρα μετά περίπου.
Ως τότε… πανικός: Αρκετοί δημοσιογράφοι, αν και ήταν παρόντες στη χθεσινή παρέλαση, άρχισαν να αμφιβάλουν για τα όσα είδαν τα ίδια τους τα μάτια κι άκουσαν τα ίδια τους τα αυτιά και να επικοινωνούν με την Γ.Α.Δ.Θ. και να ρωτούν για τα επεισόδια!
Η αστυνομία, από την μεριά της, τα διέψευδε.
Σημειώνεται πώς το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα και τον αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη! Ο οποίος βέβαια είναι συνταξιούχος. Ωστόσο ακόμα ένα ερώτημα προκύπτει από το επίκαιρο, αλλά ανεπίκαιρο δημοσίευμα του site.
Πώς γίνεται να το δημοσίευσε το zougla. όταν το site αυτό δεν υπήρχε το 2006; Μήπως έχουν δίκιο ορισμένοι και κατηγορούν τους «δημοσιογράφους» ότι δουλεύουν συχνά το copy paste;

Δεν υπάρχουν σχόλια: