Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ

«Τονωτική ένεση» ύψους 10,57 εκατ. ευρώ, στην αγορά των ΜΜΕ, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τα κονδύλια αφορούν διαφημιστική καμπάνια κι εγκρίθηκαν στο μήνα Σεπτέμβριο -προφανώς εν όψει εκλογών- από τη ΓΓΕ-ΓΓΕ.

Από τα χρήματα αυτά, τα 20.000 ευρώ αφορούν το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ειδικότερα τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το υπόλοιπο ποσό μοιράζεται σε 45 αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις), οι οποίες για τα προγράμματα προβολής τους αντλούν κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση κατάλαβε ότι, χωρίς αυτό το κρατικό χρήμα κάποια ΜΜΕ θα σβήσουν κι έτσι «ξεπάγωσε» τα κονδύλια διαφημιστικής προβολής του Δημοσίου(τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν είχε εγκριθεί κανένα πρόγραμμα).
Πάντως η βοήθεια αυτού του είδους δίνεται με το σταγονόμετρο. Για το 2010, εκτός του κονδυλίου αυτού, είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους 16 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο. Πριν από αυτό είχαν προηγηθεί 8 μήνες κατά τους οποίους δεν είχε δοθεί ούτε ευρώ. Την ίδια στιγμή, η ιδιωτική διαφημιστική δαπάνη όλο και μειώνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: