Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τρεις μέρες απεργία και για τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη 24ωρη απεργία, σε συντονισμό με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα, θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 16/12/2010.
Η επόμενη κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 17/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Κυριακής 19/12/2010.
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ, τονίζει: "Ο δημοσιογραφικός κόσμος, ενωμένος, αντιδρά στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εργοδότες με την ακύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τους εκβιασμούς εργαζομένων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και την απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου.
Ενέργειες όπως αυτές που απειλούνται ή και εκδηλώνονται με ιδιαίτερη συχνότητα σε όλη τη χώρα, δεν στρέφονται απλώς εναντίον ενός επαγγελματικού κλάδου αλλά πλήττουν την ίδια την ενημέρωση, η οποία αποτελεί δημόσιο αγαθό".
Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως και όλης της Ελλάδας, λένε όχι στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απεργούν και διεκδικούν:
* Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους: εφημερίδες, δημόσια ραδιοτηλέοραση, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
* Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: