Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τρεις μέρες απεργία οι δημοσιογράφοι της Αθήνας! Στην ΕΣΗΕΜ-Θ, τι;

Τη συμμετοχή των μελών της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών.

Αιτήματα, η άμεση υπογραφή ΣΣΕ και η δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» στον Όμιλο ΣΚΑΪ, η προστασία των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις, ενώ παράλληλα εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για το λουκέτο στην «Απογευματινή». Τέλος, η Ενωση ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους.
Καταλήγοντας, η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους «να αντιταχθούν στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται τα κατεκτημένα με αίμα δικαιώματά μας, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν». Παράλληλα καλεί όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις να τηρήσουν τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από τις υπογεγραμμένες ΣΣΕ και να προσέλθουν για την υπογραφή νέων ΣΣΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, διαμηνύει πως η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους για τις συνέπειες από τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.
Σημειώνεται πως την 48ωρη απεργία την είχε προτείνει το συντονιστικό των Ενώσεων, προς τις Ενώσεις μέλη, οι οποίες, ως είθισται, θα αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά. Η πρόταση της ΕΣΗΕΜ-Θ προς την ΠΟΕΣΥ, ήταν για απεργία στις 16, 17 και 18 του μήνα, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η έκδοση των Κυριακάτικων εφημερίδων. Βέβαια, έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον το τοπίο, οι εκδότες θα καταφέρουν την έκδοση των Κυριακάτικων μόνον με την εργασία της Πέμπτης, 16 Δεκεμβρίου, αφού από τη στιγμή που η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει απεργία τις συγκεκριμένες ημέρε4ς, μοιραία θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: