Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία

Από τις 6 το πρωί σήμερα άρχισε η 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ όλης της χώρας. Ένα από τα πιο δύσκολα τεστ, αφού γίνεται σε μέρες που -υποτίθεται ότι- θα δυσκολέψει την έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων, για να αναγκάσει τους εκδότες να ενδώσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας. Και λέω υποτίθεται, επειδή οι εκδότες, με την τακτική του Εβραίου που ήθελε να πηδήξει (στο γνωστό ανέκδοτο) ευλόγησαν την Παρασκευή και την μετέτρεψαν σε...Κυριακή, για να εκδώσουν, από σήμερα, τα κυριακάτικα φύλλα τους.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γύρω - γύρω Παρασκευή και στη μέση Σάββατο!

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο, που για να δείξει την εξυπνάδα, αλλά και την πονηράδα κάποιων, περιγράφει πώς ο Θεός έθεσε σε δοκιμασίες, ανάλογα με τις αδυναμίες αλλά και τις φοβίες του καθενός, μια σειρά από διαφορετικής θρησκευτικής πεποίθησης ανθρώπους. Μαλώνουν μεταξύ τους, για το ποια θρησκεία είναι η καλύτερη και λέει ο Χριστιανός: "Καλές οι θρησκείες μας, αλλά αν σας πω τι έγινε με ΄μενα, θα παραδεχτείτε την Χριστιανική. Ήμουν, που λέτε, με τη βάρκα για ψάρεμα, όταν ξέσπασε μπουρίνι. Προσευχήθηκα, λοιπόν, και τι έγινε: Γύρω - γύρω

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακή συγκέντρωση δημοσιογράφων αύριο στο ΕΚΘ

Απεργούν, αύριο, από τις 6 το πρωί, ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2010, οι δημοσιογράφοι σε Μακεδονία και Θράκη. Οι δημοσιογράφοι ζητούν την υπογραφή συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικά μέσα) και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και της ποιότητας του δημοσιογραφικού έργου. Επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους σε εργασιακή συγκέντρωση αύριο, στις 11 το πρωί, στην

Αναστέλλεται από την ΕΣΗΕΜ-Θ η απεργία σε Μega, ANT1, TV Μακεδονία

Καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η απεργιακή κινητοποίηση την οποία προκήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα που απέλυσαν δημοσιογράφους, επικαλούμενα την οικονομική κρίση. Οι διοικήσεις του ΑΝΤ1 και της TV Mακεδονία με αγωγές τους ζήτησαν να κριθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Ζητούσαν, μάλιστα, να επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα στην Ένωση και να κρατηθούν μέλη του

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ και τις φορολογικές αλλαγές που συζητείται σήμερα στη Βουλή, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Φέρτε να υπογράψω, αρκεί να μ΄ αφήσετε ήσυχο


Δεν έχει στεγνώσει, ακόμη, το μελάνι από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, σε συνδυασμό με την απεργία του Παραασκευοσάββατου και το ράδιο - αρβύλα άρχισε να μεταδίδει: Η απεργία της 17 και 18 Δεκεμβρίου δε θα γίνει! Γιατί; Επειδή -λέει- ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), Στ. Ψυχάρης, κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να υπογράψει τη νέα σύμβαση για το 2011, ατάκα κι επί τόπου. Άρα, λένε τα παπαγαλάκια, δεν υπάρχει, πλέον, λόγος για απεργία.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τρεις μέρες απεργία και για τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τρεις μέρες απεργία οι δημοσιογράφοι της Αθήνας! Στην ΕΣΗΕΜ-Θ, τι;

Τη συμμετοχή των μελών της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά, στις ΔΕΚΟ και στα φορολογικά, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και η απόρριψη της πρότασης για τη θέσπιση ευρωομολόγου, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία στον Τύπο για να μη βγουν τα Κυριακάτικα!

Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις στο χώρο των ΜΜΕ, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων να καλεί τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010. Μια τέτοια απεργία είναι ευθεία βολή στις κυριακάτικες εφημερίδες, που θεωρούνται οι ναυαρχίδες των έντυπων ΜΜΕ κι ίσως -εκεί που φθάσαμε- ο μόνος τρόπος να ...

Ξυλοκοπήθηκαν φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ

Τον άγριο ξυλοδαρμό δύο φωτορεπόρτερ, ο ένας από τους οποίους εργάζεται για πρακτορείο ειδήσεων του εξωτερικού, από άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην ΑΘήνα, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (σ.σ. αλλά όχι Προστασίας του... Φωτορεπόρτερ πολίτη), δυστυχώς το φαινόμενο δεν παρατηρείται για πρώτη φορά, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα επαναλαμβάνεται.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος Καν στην Αθήνα και οι αντιδράσεις από την επίσκεψή του και οι εξελίξεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η επίσκεψη Στρος Καν στην Αθήνα και οι επαφές που θα έχει, οι επερχόμενες μειώσεις μισθών, ο νόμος για τις ΔΕΚΟ, η επανεμφάνιση Παπαθανασίου, αλλά και οι διαδηλώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου, είναι τα θέματα τα οποία μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αναλυτικά:

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός διαφημιστικής αγοράς η ΕΡΤ;

Φαίνεται πως η κυβέρνηση επαναφέρει το σχέδιο που θέλει την ΕΡΤ να βγαίνει από τη διαφημιστική αγορά και να στηρίζεται, πλέον, μόνον στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το θέμα είχε πρωτοδημοσιεύσει, πριν δυο μήνες, η Ναυτεμπορική, η οποία, σήμερα, επανέρχεται με περισσότερες πληροφορίες.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Για την κρίση στα ΜΜΕ συζήτησαν Παπούλιας - Χυτήρης

Για την κρίση στον ελληνικό Τύπο συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αγαθό της ενημέρωσης, κυρίως «τώρα που είναι η κρίση». Ο κ. Χυτήρης παραδέχθηκε ότι η κρίση έχει φτάσει και στα Μέσα Ενημέρωσης. ...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις, οι νέου τύπου επιδοτήσεις από το νέο αναπτυξιακό νόμο, οι αλλαγές με το νέο φορολογικό νόμο αλλά και η νέα μορφή ζωής που ανακαλύφθηκε στο βυθό λίμνης της Καλιφόρνιας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερις απολύσεις στο Έθνος

Τέσσερις εργαζόμενοι από το ατελιέ του «Έθνους» απολύθηκαν την Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών το φάσμα της ανεργίας να αντιμετωπίσουν και δημοσιογράφοι του Πήγασου. Παράλληλα να σημειωθεί ότι απετράπη προσωρινά το λουκέτο στο περιοδικό «Voyager» του ομίλου, μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΣΠΗΤ στην διοίκηση του Πήγασου, η οποία δεσμεύτηκε να μην το κλείσει. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

Εκδήλωση για τα εργασιακά των δημοσιογράφων από τον Ασύνταχτο Τύπο

Τη διερεύνηση στο "τι είδους απάντηση πρέπει να δοθεί στα αφεντικά για να είναι αποτελεσματική", θα επιχειρήσουν δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η παράταξη Ασύνταχτος Τύπος, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5). Εισηγητές θα είναι ο ...

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία στον ΔΟΛ

Ανέστειλε η ΕΣΗΕΑ την 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει από τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2010 στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET, στο IN.GR και στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.». Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, ...

Στα 6,1 εκ. ευρώ το μπάτζετ της ΔΕΠΘΕ

Τη διευκρίνιση ότι, το 2010, το μπάτζετ της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης και Θεάματος έπεσε στα 6,1 εκατομμύρια ευρώ (από 8, που ήταν το 2009 και -περίπου- 10 το 2008), έδωσε, σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν και -δυστυχώς- δημοσιεύονται διάφορα ...