Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ο Γιάννης Μαγκριώτης στην ΕΤ3

Δημοσιεύω αυτούσιο το δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη, για την επίσκεψή του στην ΕΤ3:

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3 κ. Τάσο Σπηλιόπουλο και με εκπροσώπους εργαζομένων. Ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε την ανάγκη της αυτοτελούς και αυτοδύναμης οργάνωσης της ΕΡΤ 3 σε ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο.

«Η ΕΡΤ 3 πρέπει να μετατραπεί σε δημόσιο κανάλι εθνικής εμβέλειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και βασική αναφορά την Βόρεια Ελλάδα και όλη την ελληνική περιφέρεια. Απαιτείται σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση για τον νέο της ρόλο. Η ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα χρειάζονται το δικό τους δημόσιο βήμα διαλόγου και προβολής των θέσεων της».

Ο κ. Μαγκριώτης σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα της ΕΡΤ 3, τόνισε: «Οι σημερινές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 δεν επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία της. Είναι διάσπαρτες. και κοστίζουν ακριβά, γιατί πολλές εξ’ αυτών είναι ενοικιαζόμενες. Η ΕΡΤ 3 χρειάζεται εγκαταστάσεις σύγχρονες, στις οποίες θα αναπτυχθούν όλα τα τμήματά της. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να γίνουν περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην Βορειοδυτική του πλευρά για να είναι λειτουργικές».

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα των εργαζομένων, τονίζοντας, ότι για τους δημοσιογράφους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τις προηγούμενες μέρες και κατά ομολογία όλων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε οργανικές θέσεις. Τόνισε επίσης πως πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των χρονοεπιδομάτων των τεχνικών.

Ο κ. Μαγκριώτης τις επόμενες μέρες, προτίθεται να καταθέσει ανάλογη ερώτηση στη Βουλή, αλλά και να λάβει και νέες πρωτοβουλίες, για την προώθηση των κρίσιμων αυτών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: