Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Τα χρωστούμενα και το θέμα

Με τα τεκταινόμενα στη free press Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου 2009.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο εργασιακός εκπρόσωπος Στ. Αχλατζίδης, ο οποίος ενημέρωσε πως κάποιοι από τους εργαζόμενους παραμένουν απλήρωτοι. Μάλιστα, το μέλος του δ.σ., Δ. Ντόζης (της Ενωτικής Πρωτοβουλίας) υπογράμμισε πως περνά αρκετά συχνά από τα γραφεία της εφημερίδας, καθώς έχει να λαμβάνει οφειλόμενα από τη -σύντομη- συνεργασία που είχε με το φύλλο.
Ο Γ. Αδάμ (Δημοσιογράφοι - Ανανέωση Τώρα) πρότεινε το δ.σ. να επισκεφθεί την εφημερίδα, για να συζητήσει, στους χώρους δουλειάς, με τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί. Τελικά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. οι εργαζόμενοι - μέλη της Ένωσης.
Παρεμπιμπόντως, η εφημερίδα είχε, προχθές, ένα πάρα πολύ καλό θέμα: Βρέθηκαν στα σκουπίδια προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν 100 κατοίκους της Καλαμαριάς! Πολύ ενδιαφέρον και "δένει" με τη σημερινή αποκάλυψη για τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών πιστωτικών καρτών που "χάκεψαν" άγνωστοι. Μόνον που στην περίπτωση την οποία αποκάλυψε η "Σήμερα" τα δεδομένα έγιναν "γιάτμα" από παράλειψη (ή δόλο) κι όχι από εγκληματική ενέργεια, κάτι που δείχνει τη σημασία -και βαρύτητα- του θέματος της τοπικής free press.

Δεν υπάρχουν σχόλια: