Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Πέθανε ο Βλάσης Σωκρατείδης

Tην τελευταία του πνοή άφησε, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Βλάσης Σωκρατείδης. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Ο Βλάσης Σωκρατείδης, σ’ ολόκληρη τη ζωή του, αγωνίστηκε για αρχές και αξίες που αναδεικνύουν τη δημοσιογραφία σε λειτούργημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγ. Αντώναρος. «Το ήθος του, το ανήσυχο πνεύμα του, οι εύστοχες παρεμβάσεις του, η προσφορά του στον Περιοδικό Τύπο τον ανέδειξαν σε ηγετική φυσιογνωμία του χώρου, που απολάμβανε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του».
«Ο Βλάσης Σωκρατείδης ανήκε σε μια γενιά δημοσιογράφων που τάχθηκαν να υπηρετούν με ήθος και ευσυνειδησία το λειτούργημά τους» σημειώνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Κ. Γκιουλέκας. «Ο εκλιπών διακρίθηκε για τους αγώνες του και ως μάχιμος δημοσιογράφος, αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου» πρόσθεσε.
«Ο Βλάσης Σωκρατείδης υπήρξε συνεπής δημοσιογράφος και μαχητικός εκπρόσωπος των λειτουργών του περιοδικού Τύπου. Οι συνάδελφοί του αναγνωρίζοντας την προσφορά του και την αδιάκοπη ενεργό παρουσία του στις εξελίξεις που διαμόρφωσαν την πορεία της Ένωσης των Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τον ανέδειξαν επί πολλά έτη πρόεδρό της. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: