Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Θέμα Μακεδονίας - ξανά

Θέμα Μακεδονίας απασχόλησε, επί μακρόν, τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παρόντες στη συνεδρίαση και οι εργασιακοί εκπρόσωποι και ο πρώην διευθυντής της "Θεσσαλονίκης", Βαγγέλης Σπυριδωνίδης.
Ο Σπυριδωνίδης έστειλε, πρόσφατα, επιστολή, στο δ.σ., για το θέμα της μη ανανέωσης της σύμβασής του. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή, την οποία θα επιθυμούσα να δημοσιεύσω, αν μου την κοινοποιούσε ο συντάκτης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος -κι ενώ οι εργασιακοί εκπρόσωποι είχαν προτείνει να συναντηθεί το δ.σ. με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας Β. Σουλοπούλου, είχαμε το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι Χανού - Κοντογουλίδη.
Θέση υπέρ του Σπυριδωνίδη και κατά της απομάκρυνσής του πήρε και το μέλος του δ.σ. και αντιπρόεδρος της Ένωσης, Χριστίνα Χαλεπλίδου.
Κι ενώ είχε αποφασιστεί να ζητηθεί συνάντηση με την Βίκυ Σουλοπούλου(όπως είχαν ζητήσει και οι εργασιακοί εκπρόσωποι), από την εφημερίδα γνωστοποιήθηκε προς το δ.σ. ότι η εκπρόσωπος της εργοδοσίας αδυνατούσε να παραβρεθεί και πρότεινε (κάτι που έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία) να γίνει συνάντησή της μόνον με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδη -την Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή, έχει ήδη γίνει πρόταση σε δημοσιογράφους της εφημερίδας να σταματήσουν την απασχόλησή τους στη Μακεδονία και να αφοσιωθούν στη "Θεσσαλονίκη". Κάποιοι δέχτηκαν, με το σκεπτικό ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί. Ένας απέρριψε την πρόταση. Αλλά και όσοι δέχτηκαν -ή το σκέφτονται- θέλουν εγγυήσεις πως δε θα ληφθεί, ξαφνικά, απόφαση να κλείσει το φύλλο και δε θα βρεθούν, από τον τέταρτο όροφο, στο πεζοδρόμιο της Μοναστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: