Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Απάντηση στο "Βαθύ Λαρύγγι"

Από τον Παναγιώτη Χανό, μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έλαβα -και δημοσιεύω- την εξής επιστολή (με τίτλο "Απάντηση στο 'Βαθύ Λαρύγγι'", τον οποίο και διατηρώ):

Αγαπητέ Δημήτρη,

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά το ρεπορτάζ σου, σχετικά από την πρόσφατη συνεδρίαση στο δ.σ. της ένωσης μας και την κόντρα μου με τον Κοντογουλίδη μου θυμίζει –τουλάχιστον- ποντιακό ανέκδοτο…
Πόντιος δεν είμαι, αλλά διασκέδασα αρκετά, όπως φαντάζομαι θα διασκέδασαν, όσοι το διάβασαν και ιδιαιτέρως όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση, επειδή γνωρίζω τις προθέσεις σου είμαι βέβαιος ότι για την εθελοτυφλία του κειμένου κατά το μάλλον δεν ευθύνεσαι εσύ, αλλά η… περίφημη πηγή σου.
Για να κάνουμε λοιπόν αυτό το ανέκδοτο, ακόμη πιο συναρπαστικό προτείνω να την ονομάσουμε (την πηγή σου) –και στο εξής έτσι θα την αποκαλώ- «βαθύ λαρύγγι». Μην πάει ο νους σου στο πονηρό, απλώς αναφέρομαι σε αυτήν, με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο άγνωστος –πλην θρυλικός- πληροφοριοδότης στο σκάνδαλο του watergate….
Εν προκειμένω δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει με ποιο τρόπο και από ποιον, το δικό σου άγνωστο «βαθύ λαρύγγι» αντλεί τις «πληροφορίες» του. Υποψιάζομαι, όμως ότι είναι –τρομάρα του- πολύ βαθύ. Τόσο… βαθύ που και γαργάρες κάνει και καταπίνει πολλά. Όπως κατάπιε τις θέσεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Μακεδονία, που ήταν και το ζητούμενο. Με ποιον συμφώνησαν? Με ποιον διαφώνησαν?…
Όπως κατάπιε τα περί αλλαγής της διαδικασίας στις συζητήσεις των συνεδριάσεων που ετέθη αιφνιδίως στην ίδια συνεδρίαση (από ποιόν? Και μήπως για να περιορίσει τον αντίλογο?)…
Όπως έκανε γαργάρα και τα περί δημοσιοποίησης των πρακτικών (για την οποία επέμεινα και επιμένω και που και εσύ παλαιότερα πρότεινες). Ποιοι είναι υπέρ? Ποιοι είναι κατά? Ποιοι ποιούν τη… νήσσα, αγαπητέ Δημήτρη?
Αυτά και άλλα πολλά –στα οποία προσώρας δεν αναφέρομαι και ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ… υποχωρητικός- περιμένω από σένα αγαπητέ μου φίλε να τα θέσεις σε εύθετο χρόνο (με διευθύνσεις και ονόματα).
Και τούτο διότι μπορεί το… εν λόγω άγνωστο -πλην πονηρό- «βαθύ λαρύγγι» να έχει τον τρόπο του, αλλά είτε το θες, είτε δεν το θες αυτό το site είναι δικό σου…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Χανός


Επιφυλάσσομαι για σχόλια αργότερα. Αφήνω να διαβάσετε με την ησυχία σας -και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας , που λένε κι οι αθλητικοί συντάκτες, όταν δεν τολμούν να πουν στα ίσια ότι ήταν ή δεν ήταν πέναλτι. Για αρχή μόνον να σημειώσω πως το αυθεντικό "Βαθύ Λαρύγγι" δεν είναι, πλέον, άγνωστος. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή μέσα στο 2008, όταν και άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο: Ήταν ο Mark Felt(φωτογραφία) υποδιευθυντής -τότε- του FBI. Για την ουσία της επιστολής, θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: