Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

24ωρη απεργία στη Μακεδονία

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για σήμερα, Πέμπτη 25/11/2010, στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, καθώς η εργοδοσία δεν κατέβαλε στους εργαζόμενους τις αμοιβές τους στην –ούτως ή άλλως εκπρόθεσμη– ημερομηνία, για την οποία είχε δεσμευτεί έναντι της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στη Μακεδονία είναι ήδη "μέσα" έναν μισθό και πληρώνονται όχι την 1η του μήνα, αλλά στις 20. Αυτήν τη φορά, όμως, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Β. Σουλοπούλου, σε επικοινωνία της με την ΕΣΗΕΜ-Θ, ζήτησε να καταβάλει τα χρήματα στις 26 Νοεμβρίου. Χρειάστηκε συνέλευση των εργαζομένων για να επαναδιατυπωθεί η, ήδη διατυπωμένη, απόφασή τους για απεργία.
Έτσι, η απεργία θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών. Πάντως, καθώς υπάρχει αρκετή ώρα ως την έναρξη της απεργίας, ίσως αποφευχθεί αν, στο μεσοδιάστημα, καταβληθούν τα χρήματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: