Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διαφάνεια μέσω διαδικτύου στην ΕΡΤ

Στο διαδίκτυο θα αναρτώνται το μηνιαίο κόστος των εκπομπών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ οι συμβάσεις που θα συνάπτει, καθώς και οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Αυτό έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Χ. Ταγματάρχης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. υπό την νέα του σύνθεση, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχου Χυτήρη. Κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Εγκρίθηκε η δαπάνη για την παραγωγή της μετάδοσης δύο ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League κάθε εβδομάδα, για την περίοδο 18 Αυγού-στου έως 31 Δεκεμβρίου 2010. Το συνολικό κόστος των μεταδόσεων για την προαναφερόμενη περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 263.849,40 ευρω - κόστος μειωμένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
2. Ακυρώθηκε η ανάθεση της παραγωγής έξι 45λεπτων επεισοδίων της σειράς "Το απουσιολόγιο του χρόνου" στην εταιρία "PORTOLANOS FILMS".
3. Εγκρίθηκε η προμήθεια 30 ενισχυτών UHF100W και 10 ενισχυτών UHF 500W. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 109.649,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%. Οπως σημειώθηκε, οι ενισχυτές αυτοί -που είναι συμβατοί με την ψηφιακή τεχνολογία- θα αντικαταστήσουν τους ενεργοβόρους ενισχυτές με λυχνίες και θα συμβάλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους.
4. Εγκρίθηκε η προμήθεια κεραιών για 25 πομπούς συνολικής δαπάνης 116.367 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Στην ομιλία του, ο κ. Χυτήρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον εξορθολογισμό των οικονομικών της ΕΡΤ: «Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στις δαπάνες, να τις ελέγχουμε και να τις συνυπολογίζουμε με το πρόγραμμά μας, το οποίο βεβαίως μέσα στις παρούσες συνθήκες πρέπει να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο». «Μόνο τότε η δημόσια τηλεόραση εκπληροί τον σκοπό της, μόνο και μόνο τότε θα το δει αυτό ο κόσμος και θα αγαπήσει ξανά τη δημόσια τηλεόραση, γιατί ήταν επιφυλακτικός τα τελευταία χρόνια απέναντί της και για λόγους πραγματικούς και για λόγους υπερβολικών επικρίσεων, πολλές φορές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: