Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Από το κακό στο χειρότερο το Ράδιο Θεσσαλονίκη - Τώρα οι ιδιοκτήτες τα βάζουν με δημοσιογράφους

Κάποτε ήταν το ενημερωτικό ραδιόφωνο στο οποίο όλοι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης ήθελαν να εργαστούν. Πλέον, δε θέλουν να περνούν ούτε έξω από την πόρτα του! Ο λόγος; Η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, Στέφανου Διαμαντόπουλου, ο οποίος, αν και ιδιοκτήτης του πρώτου σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, υποχρέωσε τους εργαζομένους του να δεχθούν μείωση αποδοχών και επιτέθηκε λεκτικά και κατά του εργασιακού τους εκπροσώπου, ενώ... στόλισε, από πάνω ως κάτω το
δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (το ίδιο δ.σ. που, πριν μερικούς μήνες, δια της διοίκησης του επέδιδε τα... εύσημα)!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει "τον τρόπο με τον οποίον η εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη επέλεξε να συμπεριφερθεί απέναντι σε αυτούς που ο σταθμός οφείλει την υπόστασή του: τους δημοσιογράφους". Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "η επιβολή περικοπών στις αμοιβές των συντακτών με το πρόσχημα της δήθεν μειωμένης απασχόλησης, οι απειλές ότι ο σταθμός θα μετατραπεί σε μουσικό, η δημόσια φραστική επίθεση απέναντι σε εργασιακούς εκπροσώπους και οι προσβολές κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, μαρτυρούν μια κατάφωρα αποπροσανατολιστική εργοδοτική τακτική, την οποία η Ένωση Συντακτών δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί".
Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ "είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση επί χρόνια κερδοφόρα χάρη στους δημοσιογράφους να τους απαξιώνει κατά τέτοιον τρόπο χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί ούτε καν το άλλοθι της ζημιάς, αλλά απλώς έναν περιορισμό των κερδών της".
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη:
* Να εφαρμόσει πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εγκαταλείποντας αμέσως κάθε σχέδιο περικοπής απασχόλησης και αμοιβών.
* Να προστατεύσει και να ενισχύσει με κάθε εφικτό τρόπο τον ενημερωτικό χαρακτήρα του Μέσου, που επί χρόνια το αναδεικνύει στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ δηλώνει ότι "θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των μελών της, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: