Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Ομφαλοσκόπηση" στην ΕΡΤ

Σε «ενδοσκόπηση», μέσω σχετικής έρευνας προχωράει, η ΕΡΤ η οποία αναζητά ανάδοχο για το έργο της διεξαγωγής πανελλαδικής ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας για την εικόνα των τηλεθεατών για τη δημόσια τηλεόραση. Στο έργο, θα πρέπει να διερευνηθεί η ποιοτική και ποσοτική έρευνα της εικόνας της ΕΡΤ ΑΕ καθώς και προσδιορισμός της αντίληψης του τηλεοπτικού κοινού για κάθε μία από τις ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3.

Επίσης θα πρέπει να γίνει προσδιορισμός των επιμέρους συνιστωσών της εικόνας, καθώς και αξιολόγηση και ιεράρχησής τους και σύγκριση της εικόνας των καναλιών της ΕΡΤ ΑΕ με το υπόλοιπο τηλεοπτικό περιβάλλον (MEGA, ANT-1, ALPHA, STAR, ALTER, SKAI).
Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται και η τμηματοποίηση του συνολικού τηλεοπτικού κοινού βάσει δημογραφικών, κοινωνικών και πολιτιστικών παραμέτρων, καθώς και ποσοτικής εφαρμογής τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ θα πρέπει να αποτυπώνεται ποια είναι σήμερα η αντίληψη του τηλεοπτικού κοινού για τη δημόσια τηλεόραση (πρόγραμμα, ψυχαγωγία, ενημέρωση κ.τ.λ.), καθώς επίσης να απαντάται και το ερώτημα σχετικά με το αν η δημόσια τηλεόραση εκπληρώνει το σκοπό της.

από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: