Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με ανακοίνωση αντιδρά η ΕΣΗΕΜ-Θ στα όσα θα γίνουν στα δημοτικά ΜΜΕ

Mια ανακοίνωση, η οποία θα απευθύνεται στους υποψήφιους για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, θα είναι η αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) για τα όσα γίνονται στα δημοτικά ΜΜΕ. Να θυμίσουμε ότι, με εγκύκλιο, το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά από τους δήμους (άρα και το δήμο Θεσσαλονίκης) να ακολουθήσουν το νόμο και να κλείσουν -μετατάσσοντας το προσωπικό- ή να μετατρέψουν σε Α.Ε. όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις (άρα και τη ΔΕΠΘΕ).

Παρά το ότι, στο Πρόγραμμα Καλλικράτης που έγινε νόμος του κράτους δίνεται το δικαίωμα στους δήμους που είχαν δημοτικά ραδιόφωνα ή δημοτικές τηλεοράσεις (άρα και στο δήμο Θεσσαλονίκης που είχε τα δημοτικά ραδιόφωνα FM100, FM 100,5 και FM101 και την δημοτική τηλεόραση TV100) να τις διατηρήσουν, στη σχετική εγκύκλιο δεν υπάρχει αναφορά. Το θέμα φαίνεται τυπικό κι έτσι θα πρέπει να είναι, όμως επειδή "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" όποια ενέργεια θα έπρεπε, ίσως, να έχει γίνει.
Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δ.σ., αποφάσισε την αποστολή της ανακοίνωσης στην οποία θα διατυπώνεται η αναγκαιότητα να συνεχιστεί η λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ με αναβάθμισή τους. Θα τονίζεται, ακόμη, η παρεχόμενη ενημέρωση προς όφελος των δημοτών και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: