Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Άσχημα τα πράγματα στον ΔΟΛ

Οι πληροφορίες περιήλθαν σε μας από χθες, όταν οι εξελίξεις στον ΔΟΛ έτρεχαν σαν τον τζαμαϊκανό Bold τα 100 μέτρα! Προτιμήσαμε, όμως, να αφήσουμε τη σκόνη να καθίσει, αφού η απόσταση που έχουμε από το επικεντρο των γεγονότων είναι τέτοιο που δε μας επιτρέπει να γνωρίζουμε, από πρώτο χέρι, τι έγινε χθες βράδυ, στα γραφεία του Βήματος και των Νέων. Εν ολίγοις:

Δεύτερο κύμα απολύσεων (25 διοικητικοί υπάλληλοι) χτύπησε το ΔΟΛ. Φυσικά υπήρξε άμεση αντίδραση των συναδέλφων τους στις διοικητικές υπηρεσίες και πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση παρουσία μελών της ΕΠΗΕΑ όπου αρχικά αποφασίστηκε στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα και θα γίνει προσπάθεια από πλευράς ΕΠΗΕΑ να υπάρξει συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ στη λογική συνολικής δράσης.
Την ίδια ώρα, οι φήμες για το μέλλον των εφημερίδων έδιναν κι έπαιρναν. Σε αυτό συντελούσε αρνητικά το ότι η δημιουργία του περίφημου newsroom, όπου θα απασχολούνταν όλοι οι δημοσιογράφοι και από εκεί θα τροφοδοτούνταν όλα τα έντυπα με κείμενα, έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα.
Σε αυτά, το βράδυ, προστέθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Βήματος και σε διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ. Λόγο στο λόγο ειπώθηκαν διάφορα και οι Ψυχάρης, Μεμής, Καψής, από κοινού με τον οικονομικό διευθυντή Νίκο Πεφάνη, έγιναν... μαλλιά κουβάια με τον εργασιακό εκπρόσωπο του «Βήματος» όταν ο τελευταίος ζήτησε να ενημερώσει (ως μέλος της εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ) τους συναδέλφους των «Νέων» για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Επιστρατεύτηκε ακόμη και η σεκιούριτι!
Ο διευθυντής του «Βήματος» Παντελής Καψής συνέστησε στον εργασιακό εκπρόσωπο να πάει στο γραφείο του. Ανταλλάχθηκαν διάφορα κι ο Ψυχάρης ζήτησε από τον εργασιακό εκπρόσωπο να πάει στο γραφείο του και "να παραμείνει εκεί"...
Για το θέμα αυτό, η Εργασιακή Επιτροπή στον ΔΟΛ εξέδωσε ανακοίνωση (διάβασέ την με κλικ εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: