Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διαλύει το Βαλκανικό Κέντρο Τύπου η ΕΣΗΕΜ-Θ

Τη διάλυση του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 υπέρ(Βοϊτσίδης, Χαλεπλίδου, Κοντογουλίδης, Ρεπανάς, Φωκιανίδης, Ντόζης) 2 κατά(Αδάμ, Μπίκας) και 1 αποχή(Καρράς). Το Κέντρο ήταν ανενεργό εδώ και χρόνια, με ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης, που έδειχνε φανερά πως δεν το ήθελε, κατ' αρχήν διακόπτοντας την κυκλοφορία του περιοδικού Balkan Review το οποίο εξέδιδε το ΒΚΤ (κι έδινε, ή θα μπορούσε να δίνει, έστω και ημιαπασχόληση σε κάποιους ανέργους συναδέλφους) και στη συνέχεια με
το να καταφέρει να ΜΗΝ βρει δύο ακαδημαϊκούς για να συμμετάσχουν στη σύνθεσή του!
Αυτό ήταν και το υποτιθέμενο πρόβλημα: Το καταστατικό απαιτεί να υπάρχουν στη σύνθεσή του πέντε μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ, ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο εκάστοτε πρύτανης του ΑΠΘ και δύο ακαδημαϊκοί.
Ο Γ. Αδάμ, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο που μειοψήφισαν, υποστήριξε ότι, αφού το Βαλκανικό Κέντρο Τύπου δημιουργήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα έπρεπε και να διαλυθεί. Πρότεινε, δε, αν γινόταν κάτι τέτοιο, να επανιδρύονταν αμέσως, αφού θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να παίζει μεγάλο ρόλο στα Βαλκάνια μεταξύ των ενώσεων δημοσιογράφων των χωρών.
Ο Μ. Μπίκας (ο δεύτερος που μειοψήφισε) υποστήριξε ότι θα μπορούσε με τον πλούτο των δραστηριοτήτων του και τις πρωτοβουλίες με βαλκάνιους συναδέλφους και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των χωρών της βαλκανικής, να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κι είπε πως έχει σχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Ο Ν. Καρράς απείχε προφανώς επειδή ήταν εκ των τριών (Κούρτης - πρόεδρος, Τσαουσίδης - γραμματέας και Καρράς - έφορος κτιρίου) που αποφάσισαν την ίδρυση και τη σύνθεσή του.
Τελικά το Βαλκανικό Κέντρο Τύπου, με τη σύμπραξη των πέντε της πλειοψηφίας και του ενός (της ΕΡΤ) διαλύθηκε. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: