Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για τα δημοτικά μέσα

Εκδόθηκε, τελικά, νωρίς το απόγευμα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης θεωρεί επιζήμια για την τοπική κοινωνία την προεκλογική διακίνηση σεναρίων για τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.
Ως Ένωση Συντακτών θεωρούμε εξαιρετικά γόνιμο και αναγκαίο τον διάλογο για να αναβαθμιστεί ο ρόλος των συγκεκριμένων Μέσων και να βελτιωθούν οι όροι με τους οποίους αυτά λειτουργούν, έτσι ώστε να υπηρετούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις αυξημένες απαιτήσεις για τοπική ενημέρωση.
Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάθε συζήτηση που θέτει υπό διαπραγμάτευση την ανάγκη να λειτουργούν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ τροφοδοτεί τις προσδοκίες όσων προτιμούν να περιορίζεται η ενημέρωση αποκλειστικά σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, εις βάρος της περιφέρειας. Έτσι όμως ουσιαστικά υπονομεύουν τον στόχο που όλοι ανεξαιρέτως -και ορθότατα- επικαλούνται: την ενίσχυση των σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανεξάρτητη φωνή των κοινωνιών που θα εκπροσωπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: