Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του Δημοσίου στην Αθήνα. Εδώ;

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ του Δημοσίου, αύριο Παρασκευή 26/11/2010, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η κινητοποίηση αφορά στους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στα Γραφεία Τύπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις αρνητικές εξελίξεις που συντελούνται τον τελευταίο καιρό, στο χώρο των μέσων ενημέρωσης του Δημοσίου.

Επίσης, αύριο στις 10 το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, καθώς και δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα υπόλοιπα ΜΜΕ από τις 10 το πρωί έως τις 12 μεσημέρι.
Αυτά στην Αθήνα. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι εργαζόμενοι είναι τυχεροί, δεν έχουν προβλήματα, εργάζονται σε υγιείς επιχειρήσεις που τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σε δημοτικά ΜΜΕ με εξασφαλισμένο μέλλον, στην κρατική τηλεόραση που λειτουργεί χωρίς συμβασιούχους χωρίς πρόβλημα, γι αυτό και δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Παρακαλούνται τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να μας θυμίσουν αν είχαν αποφασίσει να συμπορευθούν με την Ένωση της Αθήνας στο θέμα των δημοτικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: