Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πρόστιμα EΣΡ σε ΑΝΤ1, ΚΟΝΤΡΑ, ΝΕΤ και Αlter

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ (πρώην ΤΗΛΕΦΩΣ) μετά από καταγγελία τηλεθεατή, διότι ο σταθμός ενώ δηλώνει "μη ενημερωτικός" έχει ενημερωτικές εκπομπές. Σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ, ο νόμος 3592/2007 στο α.5 παρ.13 ορίζει ότι μόνο μια φορά γίνεται η δήλωση σχετικά με τον χαρακτήρα ενός σταθμού - ως ενημερωτικού ή μη - και δεν μπορεί να γίνει μεταβολή εκ των υστέρων. Μειοψήφησαν
ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Νέστωρ Κουράκης και ο Κ. Τσουράκης που είχαν την άποψη ότι μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα, καθώς και ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης που πρότεινε να γίνει σύσταση προς τον σταθμό.
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση σε δελτίο ειδήσεων (18/06/2010) και από 15.000 ευρώ σε ΝΕΤ και Αlter για προβολή παιδικών παιχνιδιών σε ώρα που δεν επιτρέπεται. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης και ο Κ. Τσουράκης που πρότειναν σύσταση.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΙΓΑΙΟ ΤV του νομού Σύρου για υπέρβαση ορίου δικτύωσης και γιατί έστειλε άλλα στοιχεία απ' αυτά που του είχαν ζητηθεί από το ΕΣΡ. Μειοψήφησαν η Ίρις Αυδή, ο Κ. Τσουράκης και ο Κ. Αποστολάς που πρότειναν να γίνει σύσταση προς το κανάλι.
Εξάλλου με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL FM του νομού Αττικής για υποβάθμιση ποιότητας της ελληνικής γλώσσας και προσβολή αναφερομένων προσώπων (16/04/2010, 8-10πμ), μετά από καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.
Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ρ/Σ "MAXIMUM FM" του νομού Έβρου για υπέρβαση του ορίου δικτύωσης. Μειοψήφησε η Ίρις Αυδή που πρότεινε σύσταση.

Νέα απαγόρευση δημοσκοπήσεων
Από τη Δευτέρα 08/11/2010, θα ισχύσει εκ νέου η απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 14/11/2010.
Όπως διευκρίνισε ο κ Λασκαρίδης, το βράδυ των εκλογών και μόνο, επιτρέπεται η δημοσιοποίηση από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, των εκτιμήσεων των εταιρειών δημοσκοπήσεων, για την επόμενη Κυριακή.

από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: